İBB'nin Elektrikli Araç Göndermediği Adalar'da Ulaşım Sıkıntısı Yaşandı

İBB Meclisi, Adalar'da faytonları yasaklarken, ulaşımın elektrikli araçlarla sağlanmasına karar vermişti. Elektrikli araçların Adalar'a gönderilmemesi ulaşım sıkıntısına neden oldu. Fırsatçılar fahiş fiyatlarla kaçak taşımacılık yaptı.

06.06.2020-15:54 - (Son Güncelleme: 27.10.2021-18:10) İBB'nin Elektrikli Araç Göndermediği Adalar'da Ulaşım Sıkıntısı Yaşandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ocak ayında Adalar'da meydana gelen olay üzerine faytonlar ile ulaşımı yasaklamıştı. Adalar'daki atlarda 'Ruam' hastalığının görülmesinden sonra İmamoğlu, halkın gözünü boyamak için, ulaşımın artık elektrikli araçlarla yapılmasına karar vermişti. 

Alınan karar sonrası, elektrikli araçların yaz aylarının başında Adalar'a ulaştırılacağı ve ulaşımda sıkıntı olmayacağının sözü verilmişti. 1 Haziran'dan sonra Adalar'a giriş çıkış tekrar başladı ve bu hafta sonu büyük bir yoğunluk oluştu. Vatandaşlar Adalar'a ayak bastığı anda ulaşım sıkıntısı ile karşı karşıya kaldı. Çünkü İBB'nin söz verdiği elektrikli araçlar hala Adalar'a getirilmedi.

FIRSATÇILAR FAHİŞ FİYAT UYGULADI

İBB'nin iş bilmezliğini değerlendiren fırsatçılar ise kaçak taşımacılık yaptı. Söz verilen araçlar Adalar'a ulaşmadığı için vatandaşlar, 25 ila 50 lira arasında yolculuk parası ödedi. Konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Mehmet Gürhan, "Elektrikli araç ile insan taşıyarak günlük para alanlar ve aylık para alanlar var. Nedir bu, kiliseye götürüyor, pazara götürüyor, denize götürüyor, eğlence yerlerine götürüyor ve ada turu yaptırıyor. Benim duyduğum kadarıyla günlük bir turu 25 liraya götüren var, 50 liraya götüren var. Aylık 500 lira alan ve bin lira alanlar da var." ifadelerini kullandı.

5 AYDA SADECE MAVİ BOYA SÜREBİLDİLER

Elektrikli araçların olmadığı Adalar'da yollar çizili halde bekliyor. Yollar mavi şeritlerle boyanırken, bu durum başka bir israf durumunu da gözler önüne seriyor. Her seferinde israfı bitireceklerini söyleyen İmamoğlu yönetimi, eğer araçlar adalara gelmemeye devam ederse o mavi şeritleri tekrar çizecek. Bu da ekstra boya ve işçilik masrafı olarak vatandaşın cebinden çıkacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal