İBB'den Hastalara ve Sağlık Bakanlığına Kazık

Hükümet İzmir'deki depremin yaralarını sarmaya çalışırken, CHP Genel Başkan Yardımcısını Onursal Adıgüzel, önceki gün hükümetten hesap soracağız diyerek kalitesiz bir meydan okumaya imza attı.

05.11.2020-08:36 - (Son Güncelleme: 05.11.2020-09:11) İBB'den Hastalara ve Sağlık Bakanlığına Kazık

İstanbul'daki birçok devlet hastanesine kafeterya hizmeti veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Beltur AŞ, aynı günün akşamı mesai saati bitiminde kafeteryalarını kapatma kararı aldı.

Bu kararla birlikte çalışanlarını da zorunlu olarak ücretsiz izine çıkarmaya başladı.

Covid 19 sürecinde halka ''Hizmet için varız, 16 milyon için çalışıyoruz'' diyen İBB, İnsan Kaynaklarından sorumlu Başkan Danışmanı tarafından Beltur’da uygulamaya alınan bu karara sessiz kalıyordu.

Beltur'un bu yeni uygulaması hastane çalışanları ve hastalar tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

Beltur AŞ Yönetimi Yiğit Oğuz Duman’ın kararı ile kafeterya çalışanlarını bu zor süreçte ücretsiz izne çıkartması durumu da akıllara, ''Hastanelere taktığı borcu mu kapatmayı planlamakta?'' sorusunu getirdi.

50 milyonun üzerinde olan bu borcun yükünü çalışanlar mı ödeyecek? Hastanelerden kaçan Beltur hem kendi çalışanını hem vatandaşı mağdur etti. 

Kendi foyası ortaya çıkmasın diye bu rezilliği ortaya çıkaran Mısra Pişkin'i yönetim kurulu kararı olmadan işten çıkarmaya uğraşan Yiğit Oğuz Duman ve Ertan Yıldız hukuku çiğnemeye devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal