İBB'den Dev İsraf! 1 Buçuk Yılda 10 Binin Üzerinde Araç Kiraladı

AK parti dönemindeki belediyenin araç alım ile kiralamalarının israf olduğunu öne süren Ekrem İmamoğlu'nun, 1.5 senede on binin üzerinde araç kiraladığı gün yüzüne çıktı.

27.01.2021-12:14 - (Son Güncelleme: 27.01.2021-12:14)

AK Parti İstanbul'da altıncı hafta ilçe kongreleri, geçen gün Üsküdar ile Kadıköy İlçe Kongreleri'yle start verdi. Kongrede, İBB'nin kiraladığı yeni araçlar da gündeme geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve başladığı ilk süreçte, AK Parti döneminde belediyenin satın alıp kiraladığı araçları Yenikapı Meydanı'nda sunarak, israf yapıldığını iddia etmişti.

Kongredeki açıklamasında İBB'yi sert ifadelerle eleştiren AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, İmamoğlu idaresinin bir buçuk sene içerisinde 10 binin üzerinde yeni araç kiraladığını dile getirdi.

İhaleler ile ilgili kritik açıklama yapan Şenocak, "CHP'li İBB Başkanı göreve geleli 1.5 yılı geçti, hala tek bir eser dahi inşa edemedi. Günlük politik konularla oyalanıp duruyor. AK Parti döneminde tamamlanan eserlerin açılışını yapmaktan, var olan hizmetlerin adını değiştirip kendi marifetiymiş gibi algı yürütmekten öte bir şey yapmıyor. Kendi marifeti olan tek eserleri; temel atmama, musluk takma ve borçlanma töreni.

''GERİ GÖNDERDİKLERİ ARAÇLARI 3 KATINA KİRALADILAR''

CHP'li İBB Başkanı, Yenikapı'ya hizmet araçlarını dizip israf edebiyatı yapmıştı. Ancak 1.5 yılda 10 binin üzerinde yeni araç kiraladı. Üstelik Yenikapı şovundan sonra gönderdikleri hizmet araçlarını 3 katına geri kiraladılar. Meclis Araştırma Komisyonu'nun denetim raporuna göre; AK Parti döneminde 1.289 TL'ye kiralanan araçlar, CHP döneminde 3 bin 400 TL'ye kiralandı. CHP'li İBB Başkanı 1.5 yılda yaptığı yeni araç kiralama ihaleleriyle 10 binin üzerinde yeni araç kiraladı. Hani israf vardı? Hani o araçlar gereksizdi? Hani tasarruf yapacaktınız? Yalan ve beceriksizlik; CHP siyasetinin özeti." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal