İBB'den Büyük Hizmet! Bunu Yapanın Kartına Yükleme Yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni ve çevreci bir hizmete daha imza attı. Yeni devreye sokulacak olan hizmetle otomatlara atılan pet şişeler karşılığında İstanbulkart'lara yükleme yapılacak.

06.09.2018-09:47 - (Son Güncelleme: 06.09.2018-09:40) İBB'den Büyük Hizmet! Bunu Yapanın Kartına Yükleme Yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, pet şişelerin sokağa atılarak doğaya zarar vermesinin önüne geçmek için yeni bir uygulama başlatıyor. Pet şişeyi otomata atan İstanbulkart'a dolum gerçekleştirilecek.

ÇEVRECİ HİZMET DEVREYE GİRİYOR

Türkiye'nin mega şehri İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi çevreci bir hizmeti daha devreye almaya hazırlanıyor. Belediyenin girişimlerinden olan İSBAK'ın yaptığı makineler içine attığınız pet şişe karşılığında İstanbulkart'a yükleme gerçekleştirecek. İSBAK'ın resmi twitter sayfasından ilan edilen yenilikle birlikte, çevreye büyük zararı bulunan pet şişeler de bu şekilde geri dönüşümde kullanılmış olacak.

YENİDEN EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

İstanbul'da günlük yaklaşık 17 bin ton evsel atık ortaya çıkıyor. Bu atıklardan 6 bin tonu Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı çöp toplama ve geri dönüşüm merkezlerinde işlenerek ekonomiye yeniden kazandırılıyor. Ekonomik değeri olan atıkların otomatlar aracılığıyla toplanması amaçlanan projede geri dönüşüm kültürünün oluşması da hedefleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal