İBB'den Bir Zam da Müzelere!

Seçim propagandası olarak ekonomiden ve indirimden dem vuran Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başına geçtiğinden beri zam yapmaya devam ediyor. Alınan son zam kararı sonrası müzelere giriş yüzde 30 ila 50 arasında zamlandı!

03.03.2020-14:27 - (Son Güncelleme: 03.03.2020-14:52) İBB'den Bir Zam da Müzelere!

Seçim sırasında vatandaşa indirim vaatleriyle seslenen İmamoğlu, görevinin başına geçtikten sonra alışkanlık haline getirdiği zam kararlarına bir yenisini daha ekledi. İlk olarak Halk Ekmek ile başlayan furya daha sonra İspark ve İETT ile devam etti. Alınan son zam kararı ise müzeler için geldi. İBB yönetimi müze girişlerine, yüzde 30 ila 50 arasında zam yaptı. 

Yeni zam kararı 1 Mart tarihinden itibaren uygulamaya konuldu. Karar kapsamında; Yerebatan Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453, Şerefiye Sarnıcı, Tekfur Sarayı Çini Müzesi giriş ücretleri zamlandı. Daha önce giriş ücreti 10 lira olan Yerebatan Sarnıcı'na yüzde 50 zam getirilerek giriş ücereti 15 liraya çıkarıldı. Öğrenci ve öğretmen 5 lira, yabancı ziyaretçi ise 30 lira olarak açıklandı.

Giriş ücreti 7,5 lira olan Miniatürk girişi ise 10 lira oldu. Öğrenci girişi 5 lira olurken, yabancı ziyaretçi 20 lira oldu. Panorama 1453 de 7,5 liradan 10 liraya çıktı.

BİR ÖNCEKİ YÖNETİM ÜCRETSİZ OLARAK ZİYARETE AÇTI

Ayrıca geçtiğimiz dönemki İBB yönetimi tarafından ücretsiz olarak ziyarete açılan Tekfur Sarayı Müzesi de ücretli yapıldı ve giriş ücreti 10 lira olarak belirlendi. Öğrenci girişi ise 5 lira oldu.

İMAMOĞLU'NDAN ZAM AÇIKLAMASI

İETT'nin düzenlediği 'Performans Gelişim Sistemi Ödül Töreni'ne katılan İmamoğlu, "Doğru; biz, zam yapmak zorunda kaldık. Bundan, asla ve asla mutlu değiliz. Huzurlu da değiliz. Keşke, zam yapmadan bu şehirdeki insanlara hizmet etmeye devam etsek. Ama ne yazık ki, bu sene zam yapmasaydık, bütçeden sübvansiyon rakamlarımız neredeyse 3 milyar 600 milyon liranın üzerine çıkıyordu. Bu rakamlar, büyük rakamlar. Ama bütçeyi döndürebileceğimiz rakamlar değil" ifadesini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal