İBB'de İkinci Bir Talimata Kadar Alım - Satım, İhaleler ve Ödemeler Durduruldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter Vekili Mehmet Çakılcıoğlu imzasıyla ikinci bir talimata kadar alım-satım, ihaleler, ödemeler durduruldu; personellerin izinleri iptal edildi.

04.07.2019-13:03 - (Son Güncelleme: 04.07.2019-12:58)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Mehmet Çakılcıoğlu, imzasıyla bütün birimlere sevk edilen genelge ortaya çıktı. Genelgeye göre; İBB'de alım-satım, ihaleler, ödemeler durduruldu; personellerin izinleri iptal edildi.

Independent'tan Cihat Arpacık'ın aktardığına göre, İBB’nin Saraçhane’deki merkez binasından İBB firmaları ve daire başkanlıklarına yollanan bir genelgede İBB firmalarının günlük ve rutin işlerini aksatmayacak biçimde işlerin sürdürülmesi talep edilerek, bu kapsamın haricinde kalan ihale, doğrudan temin, personel alımı, araç kiralama, alım-satım, gayrimenkul kiralama ve benzeri bütün işlerin ikinci bir emre dek durdurulması talep edildi.

Genelgeyle ivedi meselelerin Genel Sekreterlik makamına iletilmesi gerektiği de kaydedildi.

ÖDEMELER DE DURDU

Gönderilen bir başka genelgeyle ise personel ödemeleri ve ödenmemesi halinde gecikme cezası, faiz gibi ilave yük getirecek borçlar dışında olmak üzere üçüncü kişilere yapılacak ödemelerin geçici süreyle durdurulması talep edildi.

İBB firmalarının harcama birimlerine bütçe ile tahsis edilen ödeneklerin kullanımına da sınırlama getirildi.

Genel Sekreterlik, ödeme yapılmadan önce kendilerinden ön onay alınması gerektiğini söyledi.

İZİNDEKİ MÜDÜRLER GÖREVE ÇAĞRILIYOR

Öte taraftan başka bir genelgeyle İBB’de müdür ve üzeri kadrolarda vazife yapan idarecilerin kanuni mazeret ve hastalık izni dışında bütün izinlerin durdurulduğu ifade edilerek izinde olanların 'ivedilikle' göreve başlamaları talep edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal