İBB Vakıflarla Yapılan Protokollerin Feshedildiğini Duyurdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Ensar Vakfı, TÜRGEV, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, TÜGVA'nın da bulunduğu vakıflarla yapılan protokollerin sonlandırıldığı duyuruldu.

27.08.2019-13:22 - (Son Güncelleme: 27.08.2019-13:12) İBB Vakıflarla Yapılan Protokollerin Feshedildiğini Duyurdu

İBB'den yapılan açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bazı vakıf ve derneklerle olan işbirliklerinin, kamuoyunda tartışma konusu olduğu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla bir süre önce bu dernek ve vakıfların İBB ile olan çalışmaları üzerine inceleme başlatıldığı" belirtildi. 

PROTOKOLLER İPTAL EDİLDİ

İncelemenin devam ettiği söylenirken, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi, aralarında Ensar Vakfı, TÜRGEV, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, TÜGVA, Daru’l Fünun İlahiyat Vakfı, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı bulunan vakıflarla arasındaki protokolü fesh etme kararı almış ve protokolleri iptal etmiştir" denildi. 

BÜTÇEDEN 357 MİLYON TL HARACANDIĞI BELİRLENDİ

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, bu vakıflar için bu zamana kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçesinden toplam 357 milyon 453 bin 972 lira harcandığının belirlendiği, vakıflara kiralama, bakım-onarım ve yeme-içme kalemleri altında bugüne kadar 190 milyon liradan fazla ödeme yapıldığı, sadece bir vakfın ulaşım ve yeme-içme giderinin İBB bütçesine 56.5 milyon lira yük getirdiği vurgulandı. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.








DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal