İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı İstifa Etti

İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mehmet İhsan Şimşek, görevinden istifa etti.

10.07.2019-12:39 - (Son Güncelleme: 10.07.2019-12:36)

2004 senesi yerel seçimleri ile beraber İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne atanan Mehmet İhsan Şimşek, 2012 tarihinde Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı görevine getirildi. Şimşek, Okmeydanı Okçular Tekkesi bünyesinde kurulan Okçular Vakfı'nın da mütevelli heyetinde yer alıyor.

İSPARK'TAKİ GÖREVİNE DEVAM EDİYOR

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin aktardığına göre, 7 senedir İBB'de Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı yapan Şimşek, Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı olmasının sonrasında görevinden istifa etti. Mehmet İhsan Şimşek, İBB'nin en fazla tartışılan şirketlerinden İSPARK A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı görevini sürdürüyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'den istifa eden yöneticilerin büyükşehire bağlı iştirak firmalarındaki görevlerini bırakmadıklarını bu nedenle yönetimlerin yenilenemediğini ifade etmişti. İmamoğlu, “Orada (iştiraklerde) yüzde 100 sorumluluk sahibi olabilmiş değilim. Neden? Oradaki yöneticiler ısrarla diyorlar ki ‘biz gitmeyiz.' Bu açıdan bence çok etik davranılmıyor. 35 milyara yakın iştirakler bütçesi var. O bütçeleri idare edebilmemiz için oradaki yönetim kurullarına insanları atamamız gerek bizim. Görevlendirmemiz gerek. Orada genel kurulların yapılması gerek” demişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal