İBB Meclisi’nde Onaylandı: Faytonları İBB Satın Alacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Adalar’daki tescilli fayton plakalarının İBB’ye geçmesini onayladı. BU karar sonucunda Adalar’da 277 tescilli fayton plakasının İBB’ce satın alınması ve ulaşımın elektrikli araçla yapılması UKOME’de kararlaştırıldı.

17.01.2020-10:10 - (Son Güncelleme: 17.01.2020-16:44)

Adalar’da yıllardır süren fayton işkencesi İBB Meclisince alınan karar ile resmi olarak son buluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde bugün alınan karar ile, Adalar’daki tescilli fayton plakalarının İBB’ye geçmesini onayladı.

Bu karar sonucunda Adalar’da 277 tescilli fayton plakasının İBB’ce satın alınması ve ulaşımın elektrikli araçla yapılması UKOME’de kararlaştırıldı. Atlar veteriner kontrolünde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın doğal yaşam alanlarına bırakılacak.

FAYTOCULARA SERVET ÖDENECEK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kurumsal iletişim danışmanı Murat Ongun’un twitter hesabından yapılan açıklamada:

“Adalar’da 277 tescilli fayton plakasının 300’er bin’den, fayton başına 6 atın da 4’er bin’den İBB’ce satın alınması ve ulaşımın elektrikli araçla yapılması UKOME’de kararlaştırılmıştır. Atlar veteriner kontrolünde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın doğal yaşam alanlarına bırakılacak.” ifadeleri kullanıldı.

İBB’nin Pazartesi günü yapılan Ocak ayı ilk meclis toplantısında Adalar’da toplu taşımacılıkta kullanılan at ve araçlarıyla birlikte tescilli fayton plakalarının satın alınmasıyla ilgili Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün teklifi görüşülmüştü.

FAYTONLARIN YERİNİ ELEKTRİKLİ ARAÇLAR ALACAK

Görüşmenin ardından teklif, ilgili komisyona gönderildi. Komisyon raporu bugün İBB meclisinde gündeme geldi. İBB Meclisi Hukuk, Plan ve Bütçe, Tarım Orman Hayvancılık ve Su Ürünleri komisyonlarının ortak raporu olarak Meclis’e sunulan teklif, oy birliğiyle kabul edildi.

Rapora göre İBB, Adalar’daki 277 tescilli fayton plakasını plaka başına 250 bin lira ödeyerek alacaktı. Meclis’te yapılan görüşme sırasında miktarın plaka başına 300 bin liraya yükseltilmesi teklif edildi. 300 bin liralık teklif oy birliğiyle onaylandı. Kararda ayrıca Adalar’daki ulaşımın UKOME tarafından belirlenecek sayıda elektrikli araçla yapılacağı da belirtildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal