İBB, Eminönü'ne 2 Ayrı Boru Hattı Kuracak

Geride bıraktığımız cumartesi günü İstanbul'da meydana gelen sağanak yağış sebebiyle sular altında kalan Eminönü'ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi birimleri 2 ayrı boru hattı kurulmasına karar verdi.

21.08.2019-17:32 - (Son Güncelleme: 21.08.2019-17:28) İBB, Eminönü'ne 2 Ayrı Boru Hattı Kuracak

İstanbul çapında Cumartesi günü etkisini hissettiren sel sebebiyle Eminönü sular altında kalmıştı. Mesele ile alakalı çalışma başlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi birimleri, 2 ayrı boru hattı kurulmasına karar verdi. Bu hatlar ile meydan ve alt geçide biriken sular denize tahliye edilecek. Cumartesi günü meydana gelen ve 1 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketiyle alakalı çalışma başlatan İBB yeni bir planı devreye aldı.

ALT GEÇİDİN TAHLİYE KAPASİTESİ 5 KAT BÜYÜYECEK

Eminönü alt geçidinde olan terfi istasyonundaki tek pompa kısa sürede 6 yeni ve daha büyük pompa ile değiştirilecek. Sonrasında yerin altından boru itme metoduyla 2 ayrı terfi hattı yapılacak. Bu şekilde meydan ve alt geçide biriken suların hemen denize tahliye edilmesi amaçlanıyor. Öte taraftan Eminönü alt geçidindeki dükkanları zarar gören vatandaşlara İBB tarafından 3 ay süresince karşılıksız maddi yardım sağlanacağı duyuruldu. Zarar gören iş yerlerin bakım ve onarımının da İBB tarafından yapılacağı bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal