İBB Başkanı İmamoğlu'ndan Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada, "Tümüyle sokağa çıkma yasağı gelebilir." ifadesini kullandı.

23.03.2020-15:16 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-15:17) İBB Başkanı İmamoğlu'ndan Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını ülkemizde de etkili olurken, vatandaşlar yetkililerin tüm çağrısına rağmen rutin yaşantılarına devam etti. Sosyal izolasyona uymayan bilinçsiz vatandaşlar, kendileriyle birlikte birçok insanın da hayatını tehlikeye attı. Bu gelişmelerin ardından sokağa çıkma yasağı tekrardan gündem oldu.

Konuk olduğu bir programda açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "Tümüyle bunlar aslında ne kadar hafife aldığımızın göstergesi. Net olarak söyleyeyim: Nasıl ki 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı getirildi, bu, tümüne getirilmeyecek anlamına gelmiyor. Dünyada bu yapıldı. Mecbur kalınırsa; -ki bütün verileri bana göre var- bu uygulamaya bile ülkemizin, devletimizin gideceği ortada." dedi.

"BİRKAÇ AY İZOLE ORTAMI SÜREBİLİR"

İmamoğlu, vatandaşlardan sürece ciddiyetle yaklaşmasını isterken, "Sabretmek zorundayız. Günler gösteriyor ki, birkaç ay bu izole ortam sürebilir. Ömrümüzden birkaç ayı sürece adamamız, toplum sağlığı açısından, yarınlarımız açısından çok kıymetli. Bakanlık, sağlık çalışanları… Herkes büyük fedakarlıkla sürece katkı sunma çabasında. Ama işin başı, 83 milyon vatandaşımız ya da 16 milyon İstanbullu. Bunu çözecek olan onlar." dedi.

"SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GÜNDEMDE"

Sokağa çıkma yasağının değerlendirme sürecinde olduğunu belirten Soylu, "Eğer alınan önlemler başarılı olur da halkımız Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dediği gibi kendi OHAL'ini ilan eder, sosyal izolasyonu sağlarsa, sokağa çıkma yasağıyla ilgili değerlendirmeler devam eder. Ama sosyal izolasyon başarılı olmaz da virüs hızla yayılmaya devam ederse, sokağa çıkma yasağı gündemde." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal