İBB Başkanı İmamoğlu, Belediyenin İhalelerini Eşe Dosta Peşkeş Çekiyor

İBB şirketli Kültür A.Ş.’nin, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için açtığı 8 ihalenin en büyüğünü, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı’nın kardeşine ait firma kazandı. Başka şirketlerin çağrılmadığı ‘adrese teslim’ ihaleyi alan Sayım Seçkin Özer’e ait firmanın, 23 Haziran seçimlerinden 4 gün önce kurulduğu öğrenildi.

07.11.2019-14:02 - (Son Güncelleme: 07.11.2019-13:55)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketlerinden Kültür A.Ş., İstanbul’da düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için gerçekleştirdiği 8 ayrı ihalenin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Şevval Sam, Athena, Fahir Atakoğlu ve Mazlum Çimen’in konserlerinin de yer aldığı kutlamalarla ilgili ihalelerin toplam bedeli 834 bin 558 TL olarak hesaplandı.

SEÇİMDEN 4 GÜN ÖNCE KURULDU

Cumhuriyet Bayramı ile ilgili açılan ihalelerin en büyüğünü, ‘Muhtelif Organizasyonlar çerçevesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Konserleri (Sanatçı Kaşe Ödemeleri) Hizmet Alım İşi’ oluşturdu.

Tek geçerli teklifin verildiği ihaleyi, merkezi Beylikdüzü’nde bulunan ‘Fifth Floor Records Müzik Yapım ve Tic. Ltd. Şirketi 305 bin TL’ye üstlendi. İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre söz konusu firma 19 Haziran 2019 tarihinde kuruldu.

10 BİN TL SERMAYESİ VAR

10 bin TL sermayeye sahip firma, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Av. Turan Taşkın Özer’in kardeşi Sayım Seçkin Özer’e ait. Müzik yapımcısı Seçkin Özer’in, geçmiş yıllarda Beylikdüzü Belediyesi’ne, konser düzenleme işleri yaptığına ilişkin haberler kamuoyuna yansıdı.

ATHENA’YA 150 BİN TL

Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları kapsamında yapılan ikinci ihale ise Athena Konseri oldu.

Söz konusu konserin ihalesini ‘Pasaj Film-Reklam Prodüksiyon San. ve Tic. Ltd. Şirketi’, 150 bin TL’ye üstlendi. 2000’de kurulan ancak 2017’de ortaklık yapısı değişen firma Murat Doğan’a ait ve bir milyon TL sermayeli.

Aynı kutlamalar kapsamında yapılan üçüncü ihale ise Yaylı Sazlar Orkestrası ve Magma Korusu Konseri. Kültür A.Ş. bahsi geçen ihaleyi STG Müzik Prodüksiyon Reklam Turizm Organizasyon Tic. A.Ş.’ye 141 bin 250 TL’ye ihale etti. Güner Doğan’a ait firma 2015 yılında kurulmuş ve 50 bin lira sermayesi bulunuyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal