İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Burs Vaadi de Yalan Çıktı

Gençlerin umudu üstünden oy toplamak isteyen İmamoğlu'nun burs vaadi de havada kaldı. Oğlu için İBB'den burs talep eden bir babaya, 'üniversite öğrencilerine burs yardımı yapılamamaktadır' diye yanıt verildi.

07.09.2019-09:08 - (Son Güncelleme: 07.09.2019-09:01) İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Burs Vaadi de Yalan Çıktı

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 75 bin üniversite öğrencisine aylık 400 TL karşılıksız burs verme vaadi de havada kaldı.

Emekli bir babanın üniversitede okuyan oğlu için İmamoğlu'nun 75 bin öğrenciye 400 TL burs vaadi çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan burs istedi. Maddi bakımdan zor durumda olan baba belediyeden aldığı yanıtla şoke oldu.

İBB, burs başvurusu yapan babaya, 'Belediyemize burs amaçlı yapmış olduğunuz başvurunuz değerlendirilmiştir. Anayasa Mahkemesi'nin 20 Kasım 2008 tarihinde aldığı karar doğrultusunda belediyeler mevcut durumda üniversite öğrencilerine eğitim (burs) yardımı yapamamaktadır' cevabını verdi.

ERDOĞAN'IN HİZMETİNİ SEÇİM VAADİ YAPMIŞTI

Erdoğan'ın seneler önce başlattığı hizmeti seçim vaadi olarak kullanan İmamoğlu bu vaadini de eline yüzüne bulaştırdı.

CHP’nin başvurusu ardından Anayasa Mahkemesi tarafından yasaklanan ve Ekrem İmamoğlu tarafından seçim vaadi yapılan öğrenci bursları ilk olarak Erdoğan tarafından başlatılmıştı. 1994- 2004 eğitim-öğretim seneleri arasında 312 bin 600 öğrenciye 47 milyon 741 bin 800 TL burs verildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal