İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Soruşturma Açıldı

İçişleri Bakanlığı coronavirüsle mücadele kapsamında bağış kampanyası başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlattı.

17.04.2020-10:08 - (Son Güncelleme: 17.04.2020-10:09) İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Soruşturma Açıldı

İçişleri Bakanlığı coronavirüs nedeniyle mücadele kapsamında bağış kampanyası başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlattı.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan İmamoğlu, "Soruşturma yapabilirsiniz. Ama kalkıp vatandaşa ait bir parayı bankada bloke etmek çok aciz, çok zavallı bir tavırdır. Korkuyla yapılmış bu işlem bankacılık tarihinin kara lekesidir." ifadelerini kullandı.

"MUHTEMELEN DİĞER BELEDİYELERE DE MÜFETTİŞ GİDECEKTİR"

Soruşturmanın ne zaman başladığıyla ilgili olarak da açıklamada bulunan İmamoğlu, "Geçen hafta cuma günü başlatıldı. Ankara'da da başlatıldığını duyduk. Muhtemelen kampanya düzenleyen diğer belediyelere de müfettiş gidecektir. Sadece bana açılmadı soruşturma." şeklinde konuştu.

"BÖYLE DEVLET OLABİLİR Mİ?"

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, başlatılan yardım kampanyası ile ilgili olarak, "İçişleri Bakanlığı olarak bu görevi bize veren kanundur. Benim görevim kanuna uymak, kaos dönemlerinde kanunu ihlal etmeye çalışanlara da müsaade etmemektir. Bu kanun, dernekler, vakıflar, kamu kurum ve kuruluşları ancak yardım toplayacaklarsa, kampanya yapacaklarsa, eğer ilçesinde yapacaksa kaymakamdan, ilde yapacaksa validen izin alır. Eğer iller arası yapacaksa o ilden diğer valilere yazılır ve İçişleri Bakanlığı bu konuda bilgilendirilir. 2860 sayılı kanun 'Sadece yardım toplamakla bırakmayacaksın, onu da denetleyeceksin' diyor. Bu yetkiyi, istismar edilmemesi için bize veriyor. Bütün bunlarla beraber eğer vali izin vermişse yardım toplayabilirsin. Ama devlet, vali izin vermeden sen banka numaraları açıklarsan, 'Ben yardım topluyorum' dersen, siz başka bir devlet oluşturmak istiyorsunuz, bu kadar açık ve net. Corona ile karşı karşıyayız onun için istediğimiz kanunu yapabiliriz', böyle devlet olabilir mi? Nerede kaldı devlet geleneği? Bu kadar basit mi devleti idare etmek? O zaman HDP'li belediyeler çıksın istedikleri yardımı toplasın, PKK'ya istedikleri gibi göndersinler. Kanun koyucu bu kanunu koyarken devleti, milleti korumuş, belediyeye demiş ki 'Senin yardım toplama yeteneğin var ancak bunu devletten izin alırsın ama bağış alırsın şartlı bağışı böyle alırsın." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal