İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Selçuk Bayraktar ile Olan Görüşmesini Anlattı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, T3 Vakfı'nın yöneticisi Selçuk Bayraktar'la gerçekleştirdiği görüşmenin gizli olmadığını ve vakfın İBB ile olan ilişkisi hakkında görüştüklerini ifade etti.

10.08.2019-10:40 - (Son Güncelleme: 10.08.2019-10:32) İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Selçuk Bayraktar ile Olan Görüşmesini Anlattı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun önceki dönemde İBB ile arasındaki ilişkileri tartışma meselesi olan T3 Vakfı'nın yöneticisi Selçuk Bayraktar'ın fabrikasına yaptığı ziyaret tartışma yarattı. Ziyaretin sebebini açıklayan İmamoğlu, "Gizli bir görüşme değildi. Vakıflar hususundaki söylememizden alınganlık gösterilmiş. Kendileri ısrarla şahsına hakaret edildiğini ifade etti. Dertleştik, hiçbir vakfa ithamımız ve iftiramız olmadığını söyledik" diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu, Selçuk Bayraktar'ın Hadımköy'deki İnsansız Hava (İHA) üretim fabrikasına geçtiğimiz hafta Perşembe günü yaptığı ziyareti anlattı.

"BU KONU NASIL DUYULDU BİLEMİYORUM"

Sözcü'nün haberine göre; görüşmenin gizli olmadığını ifade eden İmamoğlu "En azından bizim adımıza değildi. Bu mesele nasıl duyuldu bilemiyorum. 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı'ndaki anma töreni esnasında Selçuk Bayraktar'ın beyin babası Özdemir Bayraktar ile bir diyaloğumuz oldu. Vakıf hususundaki söylememizden alınganlık göstermiş. Daha sonra birkaç partilimizin onun vakfına dönük ithamlarından sebeple de öfke duymuş. Hatta davalar açtığını söyledi. Fakat bana yönelik de bir söylemi oldu. Benim kendi vakıfları ile alakalı hiçbir söylemim yok. Daha doğrusu vakfı direkt hedef alan bir açıklamam yok. Yalnızca bir kısım özel vakıflara yani İBB ile maddi ilişkisi olan, anlamlı olmayan gayrimenkul ilişkisi olan kurumlara yönelikti söylemim. Bunu söyledim. Fakat kendileri ısrarla şahsına hakaret edildiğini kendi vakfıyla alakalı bütün maddi gereksinimlerini şahsen karşıladığını söyledi. Bu orada kalabalıkta bir tartışma biçiminde devam ederken 'ister sen gelirsin ister ben gelir sizi ziyaret ederim, oturur konuşuruz' dedim. Kimsenin hakkında iftirada bulunmadım bulunmam da. Ardından kendilerinden randevu talebimiz oldu gittik ziyaret ettik ağırlıklı olarak bu meseleyi görüştük. Dertleştik, hiçbir vakfa ithamımız ve iftiramız olmadığını söyledik" ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST'E DESTEK

İmamoğlu, gitmişken üretim tesislerini gezip hatıra fotoğrafı çektirdiklerini de söyledi. Selçuk Bayraktar'ın mütevelli heyeti başkanı olduğu Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) aracılığı ile ile Atatürk Havalimanı'nda yapılacak Teknofest için İBB'nin daha önce servis gibi katkılar verdiğini, aynı desteği verip vermeyeceklerini sorduklarını söyleyen İmamoğlu "Bilim ve teknoloji fuarı yapılacak, İstanbullu oraya erişmek istiyorsa bu hususta neden destek vermeyelim. Öyle şey mi olur? Biz eğitimden kültürden bilimden sanattan tarafız. Ben buna katkı vermeyeceğim de neye katkı vereceğim? Aslında baktığımız yönün bir kanıtıdır bu davranış. Onunla alakalı destek verme taahhüdünde bulunduk. Sohbet bu kulvardaydı" diye konuştu.

"BİR ŞEKİLDE SIZMIŞ"

Bu ziyaretin kamuoyuna niçin duyurulmadığı ile alakalı sorumuz ardından İmamoğlu "Bizim duyurmamak gibi bir amacımız yoktu. Orada fotoğraf çekilme bunu duyurup duyurulmasına karar verecek onlar. Onların ev sahibiydi, aile şirketlerini ziyaret ettik. Buna biz karar veremezdik. O tarafın bu husustaki çekincelerini veya olmaması doğrultusundaki eğilimini görünce bizim için de yalnızca bir ziyaret olarak kaldı. Kaldı ki her ziyaretimizi basınla paylaşmak durumunda olamayız zaten. Buna karar verecek olan ev sahipleridir. Fakat bir şekilde sızmış" cevabını verdi.

İBB'NİN T3 VAKFI İLE İLİŞKİSİ NE OLACAK?

İBB'nin bu vakıf ve derneklerle ilişkisinin incelendiğini tamamının gözden geçirildiğini ifade eden İmamoğlu "Anlamlı olanla devam eder, anlamsız olanlara da son verilir. Baktığımız pencere bu" dedi.

Haliç Tersanesi'nde T3 Vakfı tarafından geliştirilen İBB'nin ihale ettiği Bilim Merkezi projesinin akıbeti ile alakalı soru ardından da İmamoğlu "İnceleyeceğiz, gezeceğiz. Bir işbirliği protokolü var. Devam edip etmemek bizim kararımız. Verilmiş alınmış bir söz yok" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal