İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Selahattin Demirtaş'ı Ziyaret Etmek İstediğini Söyledi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlı HDP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Selahattin Demirtaş'ın ziyaret etmek istediğini söyledi..

03.07.2019-13:51 - (Son Güncelleme: 03.07.2019-16:32)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’da siyasi partilerin il merkezlerine ziyaretlerde bulundu. HDP İstanbul İl Merkezi‘nin çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, imkan olursa Selahattin Demirtaş‘ı ziyaret etmek istediğini ifade etti.

Medyascope’tan Fırat Fıstık’ın aktardığına göre İmamoğlu, şöyle dedi:

"Sayın Demirtaş’ı 23 Haziran önceki söylemleri ve ortaya koyduğu teşvik ve destekten sebeple teşekkür etmiştim. Bu tutum ve davranışlar tabiki bizim için değerli. Neden tutuklu bunu herkes gibi ben de anlamak istiyorum. Özellikle hukuk bakımından mağdur edilmiş her kim varsa ben yanında olduğumu, bu sürecin bir an önce sona ermesi gerektiğini ifade ediyorum. İnsanların suçu belli değilken yaratılan ortamda senelerce hapis yatan insanların yaşamını yitirdiğini biliyoruz. Bir Ergenekon süreci oldu, o süreçte intihar edenleri, hayatlarını kaybedenleri biliyoruz. Bu kadar hukuka aykırı düzen, insanların yaşamını etkilemesini kim kabul edebilir? Vicdana, hukuka, adalete sığar mı? Bu açıdan tabiki imkan olsa ziyaret etmek isterim. Bazı ziyaretlerle alakalı kurallar var.

Bizim milletvekilimiz var hapiste, Eren Erdem. Suçu ne? Neden tutuklu. Onun gibi başka vekiller var, gazeteciler var… Tutuksuz yargılanmamılar. Umarım adalet yerini bulur."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal