İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı Tarafından Görevden Alınan HDP'li Başkanlarla Görüştü

Diyarbakır'a giden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada kayyum atanan HDP'nin Diyarbakır, Mardin, Van belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

31.08.2019-13:40 - (Son Güncelleme: 31.08.2019-13:35) İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı Tarafından Görevden Alınan HDP'li Başkanlarla Görüştü

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Diyarbakır'da.

İmamoğlu, sabah saatlerinde CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'nı ziyaret etmesinin ardından PKK tarafından öldürülen eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin mezarını ziyaret etti.

HDP'Lİ BAŞKANLARLA GÖRÜŞME

Ekrem İmamoğlu sonrasında İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden alınan HDP'li büyükşehir belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

"ADALETSİZLİĞE HEP BİRLİKTE HAYIR DEMELİYİZ"

İBB Başkanı; "İstanbul ya da Diyarbakır, Türkiye'nin neresinde olursa olsun o parti veya bu parti bu ülkenin hangi yasal partisi olursa olsun, o kişi veya bu kişi bu halkın görev verdiği hangi kişi olursa olsun tavrımızı ve duruşumuzu hiçbir biçimde değiştiremeyiz. Kime yapılırsa yapılsın haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı açıkça ve hep beraber hayır demek zorundayız. Aksi durumda adil bir toplum oluşturamayız. Çünkü bu bir adalet mücadelesidir, bir demokrasi mücadelesidir, halk iradesini koruma mücadelesidir. Halkın iradesi ortadan kalktığında toplumdaki umutsuzluğun, kaygının nasıl büyüdüğünü ve buna nasıl tepki gösterdiğini çok yakın bir zaman diliminde hep beraber yaşadık ve gördük." diye konuştu.

İmamoğlu, görüşmede sözlerini "Size yapılan haksızlık, Türk demokrasisine yapılmıştır. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkürler." diyerek bitirdi.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA GÖREVLERİNDEN ALINDILAR

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz hafta Diyarbakır, Van ve Mardin'in HDP'li büyükşehir belediye başkanları haklarındaki soruşturmalar sebebiyle görevlerinden uzaklaştırılmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal