İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Soylu'nun Kayyum Açıklamasına Cevap Verdi: Umursamıyorum

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "İstanbul'a kayyum atanacak mı?" sorusuna "Pazar sabahı açıklayacağım" cevabını vermesi, İBB Başkanı'na soruldu. İmamoğlu, "Bütün bunlar polemik. Ben pazar günü kimin ne diyeceğini umursamıyorum" yanıtını verdi.

07.09.2019-10:55 - (Son Güncelleme: 07.09.2019-10:49)

Okulların açılmasıyla alakalı basın toplantısı yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı'da sergilediği kiralık araçlar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dünkü açıklaması hakkında da açıklamalar yaptı:

"Senelik 50 milyon liralık tasarruftan söz ediyoruz. Böyle bir israfı ortadan kaldırma çabamızı manipüle etmeye uğraşan akla ben şaşıyorum. Biz toplamda 1300 aracın fazlalık olarak kullanıldığını belirledik. 700'ün üzerinde bir sayı orada sergileniyor. İsraf var, illa şu marka mı olacak?

Kayyum konusunu ortaya getirmek, pazar günü bunu diyecekmiş, şunu diyecekmiş... Bütün bunlar polemik. Ben pazar günü kimin ne diyeceğini umursamıyorum. Benim işim İstanbullu'ya hizmet. O saatlerde İstanbullu'ya yeşil alan kazandırmak için çalışmada bulunacağım, bunu canlı da paylaşacağız. Bakalım insanlar o polemiği mi merak edecek, yoksa orman işini mi merak edecek?"

Dün basına açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesine kayyum atanacak" sözlerine Pazar günü katılacağı bir televizyon programında cevap vereceğini ifade etmişti. Bakan Soylu, Yenikapı'da sergilenen araçların araştırılmasıyla alakalı talimat verdiğini söyleyerek "Belediye işi şov işi değildir" sözlerini de kullanmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal