İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Canan Kaftancıoğlu'na Verilen Cezayı Yorumladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezasının üst mahkemede bozulacağına inandığını söyledi.

06.09.2019-16:59 - (Son Güncelleme: 06.09.2019-16:56) İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Canan Kaftancıoğlu'na Verilen Cezayı Yorumladı

Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya sayfasından 7 sene önce yaptığı paylaşımlar sebebiyle hapis cezasına çarptırıldı.

Kaftancıoğlu'na toplamda 9 sene 8 ay 20 gün hapis cezası verildi. Kaftancıoğlu karar onanırsa cezaevine girecek. Kararı yorumlayan Kaftancıoğlu adliye önünde yaptığı açıklamada "Kararlar saray odalarında alınıyor. Bu dava İstanbul'u, İstanbul halkına kazandıranları cezalandırma davasıydı. Bu karar İstanbul halkını cezalandırmaktır. Vesayet sistemi sona erene dek susmayacağız" dedi. Öte taraftan Kaftancıoğlu'nun bir önceki duruşmada okuğu şiir ceza indirimi uygulanmamasına sebep gösterildi.

"HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIM"

Bu kararı değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, kararın üst mahkemede bozulacağına inancının tam olduğunu söyleyerek, "Bu kararı bozacak hukukçuların olduğuna inanıyorum" dedi.

Kararın can sıkıcı olduğunu söyleyen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Canan Kaftancıoğlu, Türkiye'nin en büyük şehrinin il başkanıdırı. Bu kararı kabul etmiyoruz. Canan hanımın yanındayız. Her daim de yanında olacağız."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal