Hulusi Akar'dan Yunanistan'a Tepki

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Doğu Akdeniz açıklamasında bulundu.

24.08.2020-17:08 - (Son Güncelleme: 24.08.2020-17:39) Hulusi Akar'dan Yunanistan'a Tepki

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ın, Oruç Reis araştırma gemisinin çalışma bölgesi ile kısmen örtüşen bir alanda saha ilan etmek suretiyle tatbikat gerçekleştireceğini belirten açıklamasıyla alakalı olarak, 'İyi komşuluk ilişkileri ve denizcilik kurallarıyla bağdaşmayan, seyir emniyetini tehlikeye atan ve gerginliği artıran bir faaliyet' açıklamasında bulundu.

 

Milli Savunma Bakanu Hulusi Akar açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

'Deniz Kuvvetlerimiz Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdürüyor, ülkemizin, asil milletimizin hak, alaka ve menfaatlerini korumakta azimli ve kararlı ayrıca buna da muktedir bir şekilde görevlerini yerine getiriyorlar. Faaliyetlerimizde haklıyız. Onun için de kararlı ve azimliyiz. Bize verilen görevi bugüne kadar en iyi şekilde yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.'

Hulusi Akar Yunanistan'ın, Oruç Reis araştırma gemisinin çalışma alanı ve kısmen örtüşen bir yerde saha ilan etmek suretiyle tatbikat icra yapılacağını bildirmesinin, iyi komşuluk münasebetleri ve denizcilik kurallarına uymayan, seyir emniyetini riske sokan ve gerginliği tırmandıran bir etkinlik olarak değerlendirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal