Hulusi Akar: Rusya ile Karşılıklı Çalışmamız Devam Ediyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Türk-Rus askeri kurullarının Dağlık Karabağ müzakereleri ile ilgili, 'Görüşmeler yapıldı, karşılıklı çalışmamız devam ediyor' dedi.

17.11.2020-16:08 - (Son Güncelleme: 17.11.2020-16:37) Hulusi Akar: Rusya ile Karşılıklı Çalışmamız Devam Ediyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Kuvvet Komutanları'nın da yer aldığı video konferans toplantısında, gündeme dair değerlendirmeler yaptı.

Hulusi Akar, Türk ile Rus askeri kurullarının Dağlık Karabağ'da yapılan ateşkes ardından yapılacak çalışmaları değerlendirmek üzere Ankara'da teknik görüşmeler yaptığını ifade ederek, "Görüşmeler yapıldı, karşılıklı çalışmamız devam ediyor." diye konuştu.

KKTC'nin 37. kuruluş yıl dönümünü bir defa daha kutlayan Hulusi Akar, "KKTC'nin güven içinde olması için elimizden geleni yapmamız lazım. Güvenliği sağlansın ki arkasından refah gelebilsin. Bu konuda bizim tutumumuz belli. Kıbrıs, Türkiye'nin milli bir meseledir. Yeni dönemde de bu aynı şekilde devam edecektir. Dileğimiz, temennimiz barışçıl, siyasi yol ve yöntemlerle kalıcı bir çözümün ortaya çıkmasıdır.

Bu arada Rumların uzlaşmaz tutumlarından vazgeçmesi, oradaki Türk varlığının kabul edilmesi, onların egemen ve eşit unsurlar olduğunun bilinmesi lazım. Herhangi bir oldubittiye müsaade etmeyeceğimizi defaten söyledik, zaten bunun bir mümkünatı da yok. Türkiye olarak her zaman olduğu gibi KKTC'nin hakkına, hukukunu sahip çıkacak, hiçbir şekilde çiğnetmeyeceğiz." dedi.

Araştırma gemilerinin Doğu Akdeniz'de gerçekleştirdiği teknik ve bilimsel faaliyetlerine devam ettiğini kaydeden Hulusi Akar, şu ifadeleri kullandı:

"Bu gemilerimiz çalışmalarını sürdürüyor, biz de onların güvenliğini sağlıyor, onlara refakat ediyoruz. Bu konuda kararlıyız. TSK olarak bizler, karada, denizde, havada ülkemizin ve milletimizin hak, alaka ve menfaatlerini korumak ve kollamakta kararlıyız."

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, açıklamalarının bitiminde şehit ve gazileri minnetle anarak, "Peygamber ocağı olarak da bilinen ve bu milletin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, aklın ve bilimin ışığında, anayasa ve yasalar çerçevesinde Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda 'Ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışı' içinde her türlü zorluğa göğüs gererek milletinin emrinde, görevinin başındadır." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal