Hulusi Akar: Ateşkes Çağrıları Samimi ve İnandırıcı Değil

Bakan Akar, 'Yıllardır Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ'daki haklı davasına çözüm sunmayanların ateşkes çağrıları, samimi olmadığı gibi inandırıcı da değil.' diye konuştu.

02.10.2020-13:16 - (Son Güncelleme: 02.10.2020-17:30) Hulusi Akar: Ateşkes Çağrıları Samimi ve İnandırıcı Değil

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yanında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Kayseri'de ASPİLSAN Enerji AŞ Pil Üretim Tesisi’nin temel atma merasimine katıldı.

Merasimde açıklama yapan Bakan Akar, Ermenistan'ın kardeş Azerbaycan’ın topraklarının % 20’sini oluşturan Dağlık Karabağ ve etrafındaki 12 kenti hemen hemen 30 sene önce işgal ettiğini söyledi.

İşgal ile beraber bir milyonun üzerinde Azerbaycan Türk'ünün yerlerinden edildiğini, 20 bin askerin şehit olduğunu, beş bin şahsın geleceğinin de hala belirlenemediğinin altını çizen Hulusi Akar, 'Hocalı katliamı da hala hafızalarımızdaki yerini çok taze olarak korumaktadır.' dedi.

Uluslararası hukukta verilen bütün kararlara, Azerbaycan’ın bütün diplomatik ve barışçıl gayretlerine rağmen problemin hala çözülmediğine işaret eden Milli savunma Bakanı Hulusi Akar, şu ifadeleri kullandı:

'Ermenistan, BM kararları dahil, uluslararası hukuku da ayaklar altına alarak işgalini sürdürmekte saldırganlığını artırarak devam ettirmektedir. Şunu çok net ifade etmek isterim ki; 'bana dokunmayan yılan bin yaşasın' anlayışıyla bu zulmü bazı ülkeler makul görmekte ise de bizler için kabul edilmesi mümkün değildir. Zulüm ile mücadelemiz şimdiye kadar olduğu gibi bugün de yarın da devam edecektir. BM, AGİT ve sorunu çözmek için oluşturulan AGİT Minsk Grubu gibi mekanizmalar, tüm sözde çabalarına rağmen bugüne kadar Azerbaycan topraklarındaki Ermeni işgalinin sonlandırılmasına dair hiçbir somut adım atamamış, müzakereler maalesef mevcut durumun, yani işgalin normalleştirilmesini, kabullenilmesini amaçlayan bir sürece evrilmiştir. Gelişen süreçte gittikçe şımaran ve küstahlaşan Ermenistan, Azerbaycan’a karşı çeşitli zamanlarda birçok kışkırtıcı eylemde bulunmuştur.'

Ermenistan’ın provokatif fiillerinin sayısının son günlerde arttığını, 12 Temmuz ve 21 Eylül tarihlerinde Tovuz’da taarruzlar düzenlendiğini ifade eden Hulusi Akar, '27 Eylül’de de sivil yerleşim yerlerine ateş açması bardağı taşıran son damla olmuştur. Ermenistan, son saldırısıyla masum siviller ve çocuklar da dahil olmak üzere can kardeşlerimizi şehit etmiştir.

Azerbaycan 'artık yeter, yetti gari' diyerek öz topraklarını Ermeni işgalinden kurtarmak, işgal altındaki halkının hürriyetini geri almak için harekete geçmiştir. Azerbaycan’ın sahada kazandığı başarılar karşısında Ermenistan her zaman yaptığı gibi kara propagandaya başvurmuş ve Türkiye’ye ait savaş uçaklarının bu çatışmalarda kullanıldığına dair gerçek dışı iddialarda bulunmuştur. Bunlar Ermenistan’ın karşısında Türkiye’nin olduğu algısını yaratarak destek bulma çabalarının bir ürünüdür.' diye konuştu.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin tek zafer sağlayabilecek olanak ve yeteneğe, işgal altındaki kendi topraklarını kurtaracak güç ve istikrara sahip olduğunu geçen günlerde bütün dünyaya gösterdiğini belirten Hulusi Akar, şu ifadeleri kullandı:

'Hal böyle iken yıllardır Azerbaycan’ın Karabağ konusundaki haklı davasına bir çözüm sunmayanların, Azerbaycan’ın hakkını savunmaya başlamasıyla birlikte ateşkes çağrıları yapmaları samimi olmadığı gibi inandırıcı da değildir. 30 yıldır diyalog, siyasi çözüm diyenler bugüne kadar ne yaptılar? Azerbaycan’ın öz topraklarını istemesi, halkının evine, topraklarına dönmesi için mücadele etmesi suç mu? Nasıl ki atalarımız 7 iklim 3 kıtada barış, huzur, adalet için mücadele ettiler ve daima haklının, mazlumun yanında oldular; biz de aynı ruh ve inançla, bugüne kadar olduğu gibi kederde ve kıvançta Azerbaycan Türkü ile daima bir ve beraber olduk. Bundan sonra da 'iki devlet tek millet' anlayışıyla can kardeşlerimizin, Azerbaycan Türkünün haklı davasında, kendi öz topraklarını geri kazanma mücadelesinde sonuna kadar yanında olmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesileyle saldırılarda şehit düşen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Azerbaycan halkına da başsağlığı diliyorum.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal