Hulusi Akar Açık Açık Yunanlıları Uyardı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, gündeme dair çok kritik açıklamalarda bulundu. Ege ve Akdeniz’de yükselen gerilime dair ‘hiç kimse yanlış hesap yapmasın aksi halde üzerime düşen görevi yaparız’ diyerek düşmana gözdağı verdi.

20.05.2018-12:15 - (Son Güncelleme: 21.05.2018-20:15)

''HİÇ KİMSE YANLIŞ HESAP YAPMASIN''

Son zamanlarda Ege ve Akdeniz’de yükselen tansiyona dair açıklamalar yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar şu ifadeleri kullandı:

"Samimiyetle söylüyoruz, biz iyi komşuluk ilişkileri içinde uluslararası hukuk kurallarına, ikili anlaşmalara, denizcilik kurallarına saygılı olarak faaliyetlerimizi yürütmek istiyoruz. Ancak şuna da her zaman inanıyoruz, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak, 'Ölürsem şehit kalırsam gazi' anlayışıyla yola çıkmış insanlar olarak diyoruz ki, Biz Afrin'deki faaliyetleri de yürütürüz, Doğu'da, Güneydoğu'daki faaliyetleri de yürütürüz.’’

Gerekirse başka alanlarda, Akdeniz'de, Ege'de bize düşecek bir görev olursa onu da vatanımız, milletimiz için gözümüzü kırpmadan yerine getiririz. Dolayısıyla bu konuda hiç kimsenin yanlış hesap yapmaması lazım. Esas olan iyi komşuluk ilişkileri, dostluk, insan haklarına saygıdır, uluslararası hukuka uymaktır. Bu konuda tezlerimizi uygun yerlerde, zamanlarda dile getiriyoruz. Diyalog ve iş birliği çalışmazsa tereddütsüz şekilde yetkilerimizi kullanacağımızı her zaman ifade ettik. Karadeniz'deki faaliyetleri de yakından takip ediyoruz. Oradaki dostluğun, iş birliğinin, barış ortamının, güvenliğin, istikrarın sürmesi için bunu oradaki sahildaş ülkelerle konuşuyoruz. Onlarla iş birliğimizi sürdürmeye çalışıyoruz.

Bu konuda değişik zamanlarda toplantılar yapılıyor. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ama her zaman olduğu gibi bizim hedefimiz göreve hazır, her türlü modern araç gereci kullanacak yeteneğe sahip eğitimli personeliyle, vurucu gücüyle bir Deniz Kuvvetleri bizim hedefimiz, hep birlikte buna çalışıyoruz. Kara ve Hava Kuvvetlerimiz için de bu geçerli. Hep birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

 ''TEMİZLENDİKÇE GÜÇLENİYORUZ''

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, FETÖ’nün askeri yapılanmasına dair şu şekilde konuştu:

"15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra, bu ihanetten sonra, birtakım sıkıntılar yaşandı ama biz güçlendik. FETÖ üyelerinden temizlendikçe güçlendiğimizi görüyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin tüm unsurları bundan önceki dönemden çok daha fazla görevleri çok daha büyük bir başarıyla, istekle, heyecanla yerine getirdi."

TERÖRLE MÜCADELE

Hem yurt içi hem de yurt dışında terör örgütlerine karşı mücadelenin sürdüğünü anımsatan Orgeneral Hulusi Akar şöyle devam etti:

"İdlib'de, Afrin'de, El Bab'da, Fırat'ın doğusunda çok değişik ilgi ve etki sahalarımızda faaliyetlerimiz sürüyor. Diğer taraftan Doğu Akdeniz’den başlayıp Ege’de, Karadeniz’de bir sürü faaliyet, soru ve sorun var. Bunların hepsinin takibi gerekiyor. Bunlar için her türlü tedbirin alınması gerekiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizi korumak ve kollamak, birliğimizi, bütünlüğümüzü sağlamak için milletimizin emrinde daima görevini sürdürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri kendisine verilen görevi bundan önce olduğu gibi alnının akıyla yerine getirecektir. Teröristle mücadeleye kararlılıkla devam ediyoruz. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. Bugüne kadar yaptık bundan sonra da yapacağız. Gece gündüz, yaz kış demeden mücadeleyi sürdürüyoruz. Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadele ilkbahar-yaz, sonbahar-kış olarak ayrılıyordu. Bunu kaldırdık, terörle mücadelemiz 365 gün aynı şiddet ve tempoda devam ediyor. Belli bir noktaya gelindi. Çalışmamız, gayretimiz bunu bir şekilde sonlandırmak ve en son teröristi etkisiz hale getirerek bu işibitirmek."

ZEYTİN DALI HAREKATI

Afrin operasyonuna ilişkin konuşan Orgeneral Akar, "Zeytin Dalı Harekatı'nı icra ederken gerçekten yedi iklim, üç kıtada at koşturan atalarımızın yaptığı gibi barış, istikrar, güvenlik, adalet için çalışmalarımızı sürdürdük. Şu anda da orada diğer hiçbir ülkenin yapmadığı hassasiyette yapılan planlamalar ve uygulamalar sonucunda herhangi bir masum insana zarar vermeden bu faaliyet tamamlandı. Buna rağmen süreçte çok ciddi anti propaganda yapıldı. Bunun ne olup olmadığını anlamak için, çok basit, daha önce yapılan operasyonlardaki Musul’a, Halep’e, Rakka’ya, Doğu Guta’ya bakın, bir de harekattan sonra Afrin'e bakın. Orada gerçekten tarihimize, kültürümüze yaraşır bir şekilde, son derece dürüst, temiz şekilde planlamada ve icrada bulunduk. Bundan dolayı tüm arkadaşlarımızı kutlamamız lazım’’ diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal