Hükümlülerden Sağlık Personeline 541 Bin Tıbbi Malzeme Desteği

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vural Balcı, Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlülerin, yaklaşık 541 bin kadar koruyucu önlük, tulum ve sedye örtüsü ürettiğini ifade etti.

04.04.2020-17:30 - (Son Güncelleme: 04.04.2020-17:28) Hükümlülerden Sağlık Personeline 541 Bin Tıbbi Malzeme Desteği

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vural Balcı, Sincan Ceza İnfaz Kurumlarında Covid-19 önlemlerine ilişkin basına konuştu.

Kampüste yer alan 13 cezaevinde bulunan ortak kullanım alanlarının düzenli aralıklarla dezenfekte edildiğini ve ilaçlama yapıldığını kaydeden Balcı, kampüse ilk defa alınan hükümlü ve tutuklular için doktor raporu talep ettiklerini ifade etti.

Yeni tip coronavirüs semptomu taşıyan hükümlü ve tutukluların kuruma sokulmadığı, ilk olarak hastaneye gönderildiklerini kaydeden Balcı, "Herhangi bir hastalık belirtisi yoksa bu kişi kuruma tekrar kabul edilmeden önce yine ateşi ölçülmekte, diğer hükümlü ve tutukluların bulunduğu koğuşlara alınmadan önce 14 gün süreyle başka bir odada karantinaya alınmaktadır. Orada izole edildikten sonra diğer koğuşlara alınmaktadır. Bu 14 günlük süre içinde hükümlü ve tutuklunun ateşi personel tarafından düzenli şekilde kontrol edilmektedir" ifadelerini kullandı.

Hükümlü ve tutuklulara yapılan ziyaretlerin de iki hafta süresince askıya alındığını anımsatan Balcı, bu iki haftada yakınların kuruma giremeyeceğini, sadece avukatlarının zaruri durumlarda kapalı görüş yaptığını sözlerine ekledi.

İş Yurtları Kurumunda yürütülen çalışmalara ilişkin de konuşan Balcı, şu ifadeleri kullandı:

"Salgının önlenmesi nedeniyle yapılan çalışmalara destek vermek amacıyla Sincan Ceza İnfaz Kurumları kampüsünde yer alan Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlülerin çalıştığı tekstil atölyemiz bulunmaktadır. Burada da yaklaşık 541 bin civarında koruyucu önlük ve tulum ile sedye örtüsü üretilmektedir.

Bunların bir kısmı Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelere teslim edilmiştir. Bir kısmının üretimi de devam etmektedir. Bunlar da en kısa zamanda ilgili yerlere teslim edilecektir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal