Hükümetten Son Dakika Afrin Kararı!

Afrin'e yapılacak yardımların sorunsuz bir şekilde ulaşımını gerçekleştirmek amacıyla Hatay'dan bölgeye geçiş için yeni bir gümrük kapısı açılması kararlaştırıldı. Bu gümrük kapısının Hatay'ın Kumlu ilçesi Hamam Köyü çevresinde açılması düşünülüyor.

28.03.2018-13:25 - (Son Güncelleme: 05.04.2018-14:09) Hükümetten Son Dakika Afrin Kararı!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Zeytin Dalı Operasyonu ile terör unsurlarından arındırdığı Afrin'e yapılan desteklerin sorunsuz olarak iletilmesini sağlamak amacıyla Hatay'dan bölgeye geçiş için yeni bir gümrük kapısı açılmasına karar verildi.

Elde edilen bilgiler ışığında, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin Hatay ziyaretinden sonra Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Sezai Uçarmak ve yanındaki heyet, bölgeyi ziyaret ederek yapılacak çalışmalara yönelik görüşmelerde bulunacağı belli oldu.

Bakanlık ve Hatay Valiliği idarecileriyle gerçekleşen araştırmaların ardından yeni gümrük kapısının Hatay'ın Kumlu ilçesi Hamam Köyü çevresinde açılması hakkında ortak bir karara ulaşıldı.

TSK'nin Afrin'e ilişkin yürüttüğü Zeytin Dalı Operasyonu’nun ardından bölgedeki imar, insani yardımlar ve yerleşik düzene geçilmesine dair koordinasyon görevi Hatay Valiliğine bırakılmıştı.

Gümrük kapısının açılmasının düşünüldüğü Hamam Köyü yakınlarında karayolu altyapısının uygun olduğunu ifade eden görevliler, yolun Cinderes üzerinden Afrin'e gittiğini belirtti. Kısa sürede gümrük kapısının açılacağı bölgede saha düzeltme ve inşaat işlemleri için harekete geçilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal