Hükümetten Kritik Kaşıkçı Açıklaması!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kaşıkçı olayına yönelik bazı delillerin ellerinde olduğunu ifade ederek 'Henüz kamuya duyurmadığımız başka deliller mevcut' şeklinde konuştu.

06.11.2018-11:32 - (Son Güncelleme: 06.11.2018-11:18) Hükümetten Kritik Kaşıkçı Açıklaması!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kaşıkçı olayına yönelik bazı delillerin ellerinde olduğunu ifade ederek 'Henüz kamuya duyurmadığımız başka deliller mevcut' şeklinde konuştu.

Bakan Çavuşoğlu Japonya ziyareti bünyesinde başkent Tokyo'daki Ulusal Basın Kulübü'nde basın mensupları ile buluşarak sorularını cevapladı. 

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin soruşturmanın sürdüğünü belirten Çavuşoğlu, Suudi Arabistan’ın ortak çalışma grubu teklif ettiğini ve Türkiye’nin bunu kabul ettiğini ifade ederek, 'Ama bu çalışma grubu sonuç odaklı olmalı. Şu nettir ki İstanbul’a gelerek Kaşıkçı’yı öldüren 15 kişi emri kimden aldı? Bu emri  kimin verdiğini anlamamız lazım.' dedi.

Çavuşoğlu, Türkiye’nin, Kaşıkçı’nın öldürülmesi için kimin emir verdiği hakkındaki sorularına Suudi Arabistan’dan yanıt alamadığını vutgulayarak, ''Kaşıkçı'nın cesedine ne olduğunu bulmanın ve bunu bize söylemesinin Suudi Arabistan’ın sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu 15 kişi hala Suudi Arabistan'da'' dedi.

Çavuşoğlu, Kaşıkçı cinayetine yönelik bazı delillerin ellerinde olduğunu ifade ederek, 'Bazı delillerimiz var. Bunların bir kısmını kamuyla paylaştık. Bu delilleri ayrıca Suudi tarafıyla da paylaştık. Henüz kamuya duyurmadığımız başka deliller de var. Bu delilleri görmek isteyen ülkelere de bu fırsatı verdik. Bu soruşturmanın ardından delilleri nihayete erdirdiğimizden emin olduğumuzda, onları kamuyla paylaşacağız' şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal