Hükümetten Halkbank Açıklaması!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halk Bankasının eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de yargılandığı davada suçlu bulunmasına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

11.01.2018-11:52 - (Son Güncelleme: 11.01.2018-17:22) Hükümetten Halkbank Açıklaması!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halk Bankasının eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de yargılandığı davada suçlu bulunmasına dair, hukukun üstünlüğünden dem vuran bir ülkenin hukuki olmayan bir siyasi yargılama sürecine sahne olmasını "trajikomik" diye değerlendirerek "Bu süreçte Halkbank'a ekonomik olarak zarar verirlerse tabii ki dava açma hakkı var. Mağdur edilirse bu hakkını araması son derece doğaldır." açıklamasını yaptı.

Bakan Çavuşoğlu, Atilla davası, Fetullah Gülen'in iadesi ve ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz ile ilgili yürütülen soruşturma gibi konularda önemli açıklamalar yaptı.

Atilla'nın davada, "ABD'nin İran'a ilişkin yaptırımlarını delmek", "ABD'yi aldatma suçuna iştirak etmek", "ABD bankalarını dolandırmak", "ABD bankalarını dolandırmaya iştirak etmek", "kara para aklama suçuna iştirak etmek"ten suçlu bulunmasından bahseden Çavuşoğlu, bunun FETÖ güdümlü bir tiyatro olduğunun bilindiğini söyledi. FETÖ'nün 17-25 Aralık ayında düzenlediği belgelerin mahkemeye delil diye sunulmasının hukuka aykırı olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Hukukun üstünlüğünden dem vuran bir ülkenin hukuki olmayan bir siyasi yargılama sürecine sahne olması gerçekten trajikomik bir olay ve biz bunu Amerikalılara da net bir şekilde söyledik." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, alınan kararlardan sonra Nisan ayına kadar sürecek zaman hakkında da bilgi verdi. Atilla'nın avukatlarının ya da savcının itirazda bulunabileceğini belirten Çavuşoğlu, infaz memurunun da cezalarla ilgili rapor hazırlayacağını, bu rapora da itirazlar olabileceğini ve sonuçta hakimin kararını vereceğini ifade etti. Sonrasında da da temyiz yolunun geldiğini belirten Çavuşoğlu, "Burada biz çalışmaları yaptık, önce bürokrat arkadaşlarımız, müsteşarlarımız bir araya geldi, sonra Bekir Bozdağ başkanlığında bizler bir araya geldik. Sayın Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na bilgileri arz ettik. Hangi adımlar atılır, siyasi, ekonomik yansımaları ne olur, bizler hangi adımları atabiliriz. Bunların çalışmasını yaptık. Bu süreçte Halkbank'a ekonomik olarak zarar verirlerse tabii ki dava açma hakkı var. Mağdur edilirse bu hakkını araması son derece doğaldır." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal