Hükumetten Dolara Bir Darbe Daha! Resmi Gazete de Yayımlandı

Türk Lirası'nın kıymetini korumak için çıkarılan Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre menkul ve gayrimenkul alım satımı ve kiralanmasında döviz üstünden yapılan sözleşmeler Türk Lirası'na çevrilecek.

13.09.2018-09:27 - (Son Güncelleme: 13.09.2018-09:18) Hükumetten Dolara Bir Darbe Daha! Resmi Gazete de Yayımlandı

Menkul ve gayrimenkul alım satım ile kiralama kontratlarında döviz üstünden tespit edilmiş bedellerin 30 gün içinde Türk lirasına çevrilmesi ile alakalı Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

"Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

ALIM- SATIM VE KİRALAMADA TL DÖNEMİ

Söz hususu karar uyarınca, Türkiye'de yerleşik şahısların, alakalı Bakanlık tarafından tespit edilen durumlar haricinde, kendi içlerindeki menkul ve gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama, leasing ile iş, hizmet ve eser sözleşmelerinde sözleşme ücreti ve bu sözleşmelerden doğan diğer ödeme yükümlülükleri döviz türünden yada dövize endeksli olarak kararlaştırılamayacak.

TÜRK PARASINA ÇEVRİLECEK

Kararın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 30 gün içinde, daha önce akdedilmiş yürürlükteki sözleşmelerde döviz türünden kararlaştırılmış olan bedeller, Bakanlık tarafından belirlenen durumlar haricinde, Türk parası olarak taraflarca tekrar belirlenecek.

Kararda, bu hükümlerin Hazine ve Maliye Bakanı tarafından yürütüleceği bildirildi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal