Hükumetten ABD'ye Münbiç Tepkisi: Problem Büyüyor!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın kabinde toplantısının ardından açıklamalar yaptı. Kalın, Münbiç ile alakalı olarak, "Oyalama taktiği büyüyen bir problem olmaya başladı. Yol haritasının bir an evvel faaliyete geçirilmesi lazım" dedi.

03.10.2018-19:12 - (Son Güncelleme: 03.10.2018-19:02) Hükumetten ABD'ye Münbiç Tepkisi: Problem Büyüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan kabine toplantısı bitti. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın basın yoplantısı yaptı.

İşte Kalın'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

HAVALİMANI TAKVİMİNDE DEĞİŞİKLİK YOK

İbrahim Kalın, yeni havalimanının yüzde 97'sinin sona erdiğini ve 29 Ekim'de açılışının gerçekleştirileceğini söyledi.

İDLİB MUTABAKATI

Kalın, "Ayrıntılar üstünde çalışmalar sürüyor. Çekilme ile alakalı takvim devam ediyor. Ayrıntılar Rus görevlilerle müzakere ediliyor." diye konuştu. Filistin konusunu yeniden gündeme taşıdı Cumhurbaşkanımız. Ana muhalefet liderinin Filistin hususunda bir laf etti mi biçiminde söylemesine tanık olduk. Kendilerine yanlış bilgi aktarılmış. Önerimiz o konuşmayı baştan sona dinlemeleri. " diye konuştu.

ERDOĞAN'IN ALMANYA ZİYARETİ

Kalın, "Pozitif gündemi öne alan bir ziyaret oldu. Ziyaretin başarısız olduğu biçiminde haberler taraf tutumlardır. Caminin açılışında gerçekleştirdiği konuşmaya atıfta bulunmak istiyorum. O konuşmayı dünyada kaç lider yapabilir emin değilim. Dini cemaatlerin mensup insanların Avrupa'da ve dünyanın başka bir tarafında barış içinde yaşamalarını sağlayacak bir formül tavsiye etti. " dedi.

DÖRTLÜ ZİRVE

"Bu ayın içinde veya Kasım ayının başında bu toplantıyı gerçekleştireceğiz. Gündem Suriye olacak. Hedefimiz dörtlü zirveden bölgeye yarar sağlayacak somut şeyleri çıkarmak. Sizlere de bilgi vereceğiz.

MÜNBİÇ'TE SON DURUM

Yol haritası düzenlendiğinde 90 günlük bir takvim yapılmıştı. Her seviyede Amerikalı mevkidaşlarımıza ifade ettiğimiz oyalama taktiğini bir tarafa bırakılması. Eğitimcilerin ve sahadakilerin eğitilmesi. Ortak devriye yapılmış olması lazımdı. Bir tarih veremiyoruz. Normalde çok önce bitmiş olması lazımdı. Ortak devriye yapacağız Münbiçlilerin kendi kentlerine bir an evvel gitmesi hedefler bunlardır. Bizim beklentimiz bu meseleyi her gün konuşuyorlar. Oyalama taktiği büyüyen bir problem olmaya başladı. Yol haritasının bir an evvel faaliyete geçirilmesi lazım. (Fırat'ın doğusu) Amerikan devletinin yani bir politika ile Suriye'de kalmak istediğini biz biliyoruz. Bunun bu neden ile yapılması durumunda bölgedeki tansiyonu nasıl tırmandıracağını da biz biliyoruz. DEAŞ gibi örgütlerin bütünüyle temizlenmesi için üstmüze düşeni yaptık, yapmayı sürdüreceğiz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal