Hükümet Harekete Geçti! Hepsi Kapatılacak

Siyasi parti ismi altında kumar bile oynatan partilerin varlığı hükûmeti rahatsız ederek harekete geçirdi. İki kere kongre yapamayan partiler kapatılacak.

20.02.2018-10:20 - (Son Güncelleme: 20.02.2018-10:17) Hükümet Harekete Geçti! Hepsi Kapatılacak

Siyasi partilerin seçimlerde ittifak yapabilmesi önündeki sıkıntıları kaldırmak için, MHP’nin mutabakatı ile yapılan yasal değişikliğin yarın TBMM’ye iletileceği açıklanırken, AK Parti idaresi bir yandan da Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne uyum kapsamında atılacak adımları hesaplamaya çalışıyor. Seçimlere ilişkin olarak yürürlükteki kanunların hepsinin tek çatı altında toplanması gündeme alındı. Bu doğrultuda, ‘Türkiye Seçim Kanunu’ adı ile çerçeve bir yasa çıkarılacak.

AK Parti yetkililerinden alınan bilgilere göre, yapılan çalışmalarda Türkiye’deki ‘tabela partilerinin’ durumu da masaya yatırıldı. Siyasi partilerin sicil kayıtlarının yapıldığı Yargıtay’a göre Türkiye’de faaliyette olan 88 parti var. YSK’nın en son verdiği karara göre ise bu partilerden sadece 9’unun seçime girme yeterliliği mevcut. AK Parti kaynakları, tabela partileri olarak tabir edilenlerin siyasi parti adı altında başka faaliyetler içine girdiklerine vurgu yaparak, “Mesela siyasi parti adı altında kumar oynatılıyor. Baskınlar yapıldı geçmişte bu partiye. Ama sonra adını değiştirerek yeniden bir parti kuruyorlar” ifadelerini kullandı. AK Parti’nin gündeme getireceği değişikliğe göre, bir siyasi partinin faaliyetlerini sürdürebilmesi için bazı kanunlar getirilecek. Bu doğrultuda, ülke genelinde teşkilatlanması olmayan ve iki kere üst üste kongresini yapmayan siyasi partiler kendiliğinden feshedilmiş olacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal