HÜDA-PAR, HDP ile Barışmaya Hazır Olduklarını Söyledi

Uzun zamandır kavgalı durumda olan ve 6-8 Ekim olaylarında HDP'liler tarafından Yasin Börü'nün şehit edilmesiyle zirve yapan HDP HÜDA-PAR geriliminde, HÜDA-PAR Sözcüsü Sait Şahin, barış şerbeti içmeye hazır olduklarını söyledi.

26.05.2018-15:50 - (Son Güncelleme: 26.05.2018-15:56)

HÜDA-PAR sözcüsü Sait Şahin, ""6-8 Ekim olaylarının acısını gömmeye, HDP ile barış şerbeti içmeye varız. HDP, HÜDA-PAR konusu aile içi bir konudur. Çatışmaların, düşmanlıkların sürmesini biz doğru kabul etmiyoruz," diye konuştu.

"KÜRTLERDE BİR KARDEŞ BİZDEN, BİR KARDEŞ ONLARDANDIR"

KRT televizyonunda canlı yayına katıldığı programda, Çağlar Cilara'nın sorularını cevaplayan Şahin, HÜDA-PAR ile HDP arasındaki ilişkileri düzeltmenin vaktinin geldiğini açıkladı ve "Kürtlerde bir kardeş HDP'den, bir kardeş HÜDA-PAR'dan çıkar. Biz aile konusundan konuşuyoruz. HDP, HÜDA-PAR konusu aile içi bir husustur. Aile içinin iyileşmesi bu ülkenin hayrınadır" dedi.

"AİLE İÇİNİN DÜZELMESİ MEMLEKETİN HAYRINADIR"

Sait Şahin, "HDP farz edelim ki önceden bize düşmanlık da yapmış olsa, şimdi de problemli de olsa; zihniyet açısından, ideolojik açıdan, yaklaşım bakımından, pratik açısından problemli de olsa, biz yapmak için, düzeltmek için, normalleştirmek için, toplumsal değişik kesimleri birleştirmek için müspet adımlar atmaya uğraşıyoruz. HDP'yi de bu doğrultuda kabul ediyoruz. Büyük kısmı, tabanları bakımından Kürt olan iki partinin yakınlaşması gerektiğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda adımlar attık. Çünkü halkın, bölgenin dinamiklerini iyi okumak, göz ardı etmemek gerek. Kürtlerde bir kardeş HDP'den, bir kardeş HÜDA-PAR'dandır. Biz aile konusunundan konuşuyoruz. HDP, HÜDA-PAR hususu aile içi bir konudur. Bu sebeple sürgit problemlerin, çatışmaların, düşmanlıkların sürmesinin çok doğru olduğunu düşünmüyoruz. Aile içinin iyileşmesi bu ülkenin yararınadır" diye konuştu.

"İYİ NİYET GÖRÜRSEK 6-8 EKİM OLAYLARINI BİLE ÜSTÜNÜ ÇİZERİZ"

Bu konuda sunucu Cilara "HDP ile barışmak istiyorsunuz," dedi ve Şahin "Geçmişten bugüne dek bizden kaynaklanan yaşanmış hiçbir düşmanlık olmadı. Diğer taraftan kaynaklanan yaşanmış maalesef kötü olaylar oldu. 6-8 Ekim olaylarını bile çizecek kadar, biz yeter ki iyi niyet görelim, samimiyet olsun, halkımızın, toplumumuzun yararını görelim biz acılarımızı kalbimize gömmeye ve bunun üstüne barış şerbeti içmeye, diyalog şerbeti içmeye, normalleşme şerbeti içmeye varız. Bu kadar açık söylüyorum.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal