‘Hüda Kaya'nın sözleri Ayasofya'yı müzeye çeviren zihniyetin tezahürüdür’

Emekli İstanbul Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı, cami statüsünün yeniden verilip verilmeyeceği yönündeki Danıştay kararı beklenirken Ayasofya'nın cami yapılması ihtimalini bile hazmedemeyen HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın camileri hedef alan açıklamalarını haber365'e değerlendirdi.

09.07.2020-13:59 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-14:00) ‘Hüda Kaya'nın sözleri Ayasofya'yı müzeye çeviren zihniyetin tezahürüdür’

Oğuzhan Çağlar / haber365.com.tr

Ayasofya'ya yeniden cami statüsünün verilmesi için gereken Danıştay kararı 6 gün içinde açıklanacak. Milyonlarca Müslüman bu kararın açıklanmasını beklerken HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'dan Ayasofya hakkında ilginç açıklamalar geldi.

‘Ayasofya, hangi inanç erbabınca kurulmuşsa o inanç erbabının ehliyetine verilmelidir.’ diyen ve ‘Maalesef işgal edilmiş, kilise veya başka bir mabet iken camileştirilmiş nice yapı var.’ sözleriyle de camileri hedef alan Hüda Kaya'nın Ayasofya'nın cami yapılması ihtimalini bile hazmedemediğini gösteren bu açıklamaları hakkında haber365’e konuşan Emekli İstanbul Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı, ‘Bu açıklama, Müslümanları Bizanslaştırmak ve Bizans ruhunu yaşatmak için sahte imzalarla Ayasofya Camii'ni müzeye çeviren, camiyle kavgalı CHP zihniyetinin bir tezahürüdür.’ dedi.

‘BU ZİHNİYET CAMİYLE KAVGALI!’

Kavaklı, Ayasofya'nın bir camiden çok daha fazlası olduğunun altını çizerek, ‘Ayasofya kılıç hakkıdır, Fatih'in hatırasıdır. Müslümanlar için emanettir, vakıftır.

Bu açıklama, Müslümanları Bizanslaştırmak, Bizans'ın izlerinin silinmesine engel olmak ve Bizans ruhunu yaşatmak için 500 sene ezan okunan cami Ayasofya'yı önce restorasyon diyerek kapatan, sonra da sahte imzalarla camiden müzeye çeviren camiyle kavgalı CHP zihniyetinin tezahürüdür.

O CHP zihniyeti ki 'Hiçbir dersime abdestsiz girmedim' diyen Nurettin Topçu'nun profesör unvanını almasına engel olmuştur. Bu sözlerin başka bir açıklaması olamaz.’

‘BİR KİŞİNİN NAMAZI, ORUCU, DUASI SİZİ ALDATMASIN!’

‘Önce söyleyene bakarım sonra lafa bakarım.’ diyen Kavaklı sözlerine şöyle devam etti: ‘Hz. Ömer buyuruyor ki, 'Bir kişinin namazı, orucu, duası sizi aldatmasın!'.

Bugün Cuma hutbelerinde hocalarımız mealen şu ayeti okuyor: 'Allah size adaleti, iyiliği ve yakınlara bakmayı emreder. Hayasızlığı ve kötülüğü de yasaklar.' Bu ayet 40 milyon Müslüman'a okunuyor da bu söylemler nasıl ortaya çıkıyor? Piyasadaki bunca hırsız, bunca rüşvet bağımlısı, bunca yalan, bunca iftiranın sahibi, sahillere rüşvetle bina yapan bunca kişi cumaya gitmiyor mu?

Merhum Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi; 'Nice hakiki Müslüman gördüm makberdedir, Müslümanlık bilmem ama galiba göklerdedir'. Merhum bunu yüz yıl evvel söylüyor, bugün de farklı bir noktada değiliz ne yazık ki! Müslüman kisvesine bürünüp bize içeriden saldırıyorlar, bu tarz girişimlere karşı dikkatli olmamız gerek!’

‘BİZ ÇOK YARA ALDIK, AMA HİÇ YILMADIK!’

Emekli İstanbul Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı ifadelerini şöyle tamamladı: ‘Derdimiz çok, yaramız derin. Şair Ali Ulvi Karaca'nın Ayasofya Şiiri bu mesele için çok güzel bir örnektir. Her beyti ayrı güzel fakat özellikle şu iki beytine kulak vermek gerekir:

'Çan sesinden, seni kurtarmış ezanlar nerede;

Hani bülbül gibi Kur'an okuyanlar nerede?

Dehre meydan okuyan koskoca tarih nerde?

Ülkeler fetheden erler, yüce Fatih nerede?'

Bu şiir, Müslümanların Ayasofya'ya duyduğu hasretin timsalidir. Meseleyi bu şekilde okumak gerek ama biz çok şeyler gördük, nice yaralar aldık. Şu var ki, bu zihniyet ne yaparsa yapsın ne derse desin doğru bildiğimizden, İslam'ın ve milletin menfaatine olan işleri desteklemekten vazgeçmeyeceğiz.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal