Hollanda'dan Seyahat Uyarısı!

Hollanda Dışişleri Bakanlığı, Türkiye, Rusya, Çin ve İran'a seyahat edecek vatandaşlarına, yalnızca içi boş telefon ve dizüstü bilgisayar götürmeleri için uyarı yaptı.

09.04.2018-15:48 - (Son Güncelleme: 09.04.2018-15:58) Hollanda'dan Seyahat Uyarısı!

Hollanda Dışişleri Bakanlığı, ticari ve ekonomik görüşmeler gerçekleştirmek için Başbakan Mark Rutte ile beraber Çin'i ziyaret edecek 165 şirket ile bürokratlara ilişkin bir uyarı mektubu iletti. Mektupta, siber casusluğa karşı alınacak tedbirlerden bahsedildi.

Fakat Hollanda idaresinden bir kaynak, bu tedbirlerin yalnızca Çin'le sınırlı kalmadığını bildirdi. Volkskrant gazetesine açıklama yapan üst düzey yönetici, ‘!Acı, ama siber casusluk hakkındaki uyarılar NATO müttefikimiz Türkiye ile Rusya ve İran için de geçerli olacak’ ifadelerini kullandı.

BBC Tükçe'nin yayınladığı habere göre Hollanda idaresi, Türkiye, Rusya, Çin ve İran'da akıllı telefonlarla dizüstü bilgisayarların uzaktan izlendiği, hatta içindeki bilgilerin çoğaltıldığı yönünde düşüncelere sahip.

Bu sebeple bu ülkelere gidecek iş insanları ve bürokratlara, önemli bilgi içermeyen, mümkünse boş telefon ve bilgisayar götürmeleri tavsiye edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal