Hollanda'dan Beklenmedik Türkiye Hamlesi!

Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok, iki ülkenin ilişkilerinin düzelmesinin ardından gerçekleştireceği Türkiye ziyaretinden önce yaptığı i röportajda iş birliği mesajları verdi.

02.10.2018-12:30 - (Son Güncelleme: 02.10.2018-12:22) Hollanda'dan Beklenmedik Türkiye Hamlesi!

Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok, Türkiye ile Hollanda arasındaki sıkıntıların çözüldüğünü belirtmek için Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunacağını belirterek, "Türkiye'ye ziyaretim iki ülke için de ciddi meselelere değinmek için iletişim kanallarını sonuna kadar açık tutmak istediğimizin belirgin bir göstergesidir." şeklinde konuştu.

Hollanda Dışişleri Bakanı Blok, Mart 2017' yılında Türkiye'deki anayasa değişikliği referandumundan evvel Türk siyasetçilerin ülkedeki mitinglere katılmasını engellemesi sebebi ile meydana gelen diplomatik krizin ilişkilerde normalleşmeye dönmesinin ardından yarın Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Resmi ziyaretten önce AA muhabirinin sorularını cevaplayan  Blok, "Ziyaretimin nedeni, Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilerin normale döndüğünü göstermek." dedi. Görüşmelerinde güvenlik, göç ve ekonomi gibi meselelerin masaya yatırılacağını ifade eden Blok, "Her ilişkide olduğu gibi her zaman üzerinde anlaşma sağlayamayacağımız konular da var. Bu ziyaret aynı zamanda bu meseleleri gündeme taşımak ve bu alanlardaki sıkıntıları ele almak için iyi bir fırsat sağlıyor." ifadelerişni kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal