Hollanda Ölüme Terk Etti! Vatandaşımızı Biz Getirdik

Hollanda'da yoğun bakımda koronavirüs tedavisi gören Türk vatandaşı İlham Duman'ın ölüme terkedilmesi üzerine Türkiye vatandaşına sahip çıktı.

22.01.2021-23:38 - (Son Güncelleme: 22.01.2021-23:41) Hollanda Ölüme Terk Etti! Vatandaşımızı Biz Getirdik

Duman, Türkiye'nin gönderdiği ambulans uçağı ile ülkeye getiriliyor.

Hollanda'da yaşayan Türk vatandaşı İlham Duman, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu.

47 yaşındaki Duman'ın tedavisinde ilerleme görülmediği gerekçesiyle hastane yetkilileri hastanın fişini çekme kararı aldı. Alınan bu karar üzerine Duman’ın çocukları, babalarının kurtarılması için Türkiye’nin Amsterdam Başkonsolosluğu ile iletişime geçerek, Türk yetkililerden yardım istedi.

Yapılan yardım çağrılarına kayıtsız kalınmadı ve Cumhurbaşkanlığı, Duman’ın Hollanda’dan Türkiye’ye getirilmesi için ambulans uçak gönderdi. Duman, Türkiye’nin gönderdiği ambulans uçağa bindirilerek, saat 19.00’da Türkiye topraklarına doğru yola çıktı.

'BAŞKONSOLOS AÇIKLAMA YAPTI'

Türkiye’nin Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 'Duman, 6 gündür yoğun bakımdaydı, ağır bir vakaydı. Duman’ın tedavisinde ilerleme kaydedilememesi üzerine hastane böyle bir karar almış. Duman’ın ailesi, hastanın Türkiye’ye nakledilmesi için Çarşamba günü bize başvuruda bulunarak, gerekli belgeleri toparladı ve bize gönderdi. Biz de Sağlık Bakanlığımıza ilettik. Sağlık Bakanlığı, yaptığı değerlendirme sonucunda ambulans uçak göndermeye karar verdi. Ambulans uçak ile Duman, Hollanda’dan Türkiye’ye götürüldü. Duman’ın tedavisine orada devam edilecek' ifadelerini kullandı.

Hastanın sağlık durumuyla ilgili de konuşan Arıkan, herhangi bir bilgi alınmadığını açıklarken,  'Devletimiz vatandaşlarını hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun her zaman vatandaşının yanında' dedi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal