Hizbullah Terör Örgütünün Amonyum Aşkı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah terör örgütü tarafından 2 bin 750 ton amonyum nitrat patlatıldı Yüzlerce kişinin ölümüne, binlerce kişinin yaralanmasına yol açan saldırı beraberinde Hizbullah'ın amonyum nitrat ile olan geçmişini anımsattı.

05.08.2020-17:36 - (Son Güncelleme: 05.08.2020-18:07) Hizbullah Terör Örgütünün Amonyum Aşkı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta önceki akşam meydana gelen terör saldırısının temel kaynağının 2 bin 750 ton amonyum nitrat olduğu belirlendi.

Bu doğrultuda açıklama yapan Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Beyrut Limanı'ndaki faciada 6 yıldır bir depoda bulunan 2 bin 750 ton amonyum nitratın patlatıldığını belirtti.

Diğer taraftan kimyasal maddenin tutuşmasına neyin yol açtığının tespit edilmemesi akıllara Hizbullah'ın amonyom nitrat ile olan geçmişini getirdi.

Temmuz 2012'de Kıbrıs'ın güneydoğusundaki Larnaka'daki evinin bodrum katında 8,2 ton amonyum nitrat barındıran Hüseyin Abdullah adlı bir Hizbullah tutuklandı.

Ağustos 2015 tarihinde ise birçok silah ve amonyum keşfedilmesinin ardından Kuveyt’teki 3 Hizbullah üyesi ele geçirildi

2017'de Bolivya makamları tarafından Hizbullah'a ait olduğu belirlenen bir depoda bomba üretiminde kullanılmak üzere 2,5 tonluk patlayıcı ele geçirildi

2020'de Almanya, Hizbullah’ı terörist olarak sınıflandırdı. Almanya’nın güneyindeki bir işletmede patlayıcı üretiminde kullanılmak üzere çok miktarda amonyum nitrat yakalandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal