Hidromek'in Kurucusu Hasan Basri Bozkurt Hayatını Kaybetti!

Hidromek'in kurucusu ünlü iş adamı Hasan Basri Bozkurt yaşamını yitirdi. Bozkurt'un cenazesi Cuma günü toprağa verilecek.

22.11.2018-15:37 - (Son Güncelleme: 22.11.2018-15:02) Hidromek'in Kurucusu Hasan Basri Bozkurt Hayatını Kaybetti!

Ankara merkezli Hidromek'i 1978 senesinde kuran Hasan Basri Bozkurt, 70 yaşında hayata gözlerini yumdu. Dün akşam saatlerinde yaşamını yitiren Bozkurt'un cenazesi, Cuma günü, Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılınacak öğle namazı ardından Karşıkaya Mezarlığı'nda defnedilecek.

Ankara Siteler'de küçük bir atölyede Hidromek'i kuran Bozkurt zaman içinde önemli bir başarı yakaladı. Firma, ürünlerin bir kısmını ihraç da ediyor.

HASAN BASRİ BOZKURT KİMDİR?

Hasan Basri Bozkurt baba tarafından aslen Erzincan‘lıdır. 1947 yılında Erzincan Kemaliye (Eğin) İlçesi, Başpınar Beldesi'nde doğdu. İlköğretim eğitimini memleketinde bitirmiş sonrasında Ankara'da Endüstri Meslek Lisesi Makine bölümünü okudu.

Ankara Siteler'de küçük bir atölyede Hidromek'i kuran Bozkurt zaman içinde önemli bir başarı yakaladı. Firma, ürünlerin bir kısmını ihraç da ediyor.

Hidromek A.Ş kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Bozkurt, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden 1971 senesinde mezun oldu. Aynı okulda lisansüstü eğitimini sürdürerek 1973 senesinde Yüksek Makine Mühendisi oldu. Çalışma yaşamına 1973 senesinde Karayolları Genel Müdürlüğü'nde Makine Mühendisi olarak giren Bozkurt, 4 sene burada hizmet vermesinin ardından 1978 senesinde Karayolları teşkilatından ayrılarak Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı HİDROMEK'i kurdu.

Eğitime büyük önem veren Hasan Basri Bozkurt, özellikle okul-sanayi orataklığının geliştirilmesi ve sanayinin gereksinim duyduğu “Kalifiye” eleman yetiştirilmesi için orta ve yüksek eğitim kurumlarıyla farklı iş birliklerini yaşama geçirdi. Ankara Sanayi Odası ile yapılan  “Okul Sanayi Eğitim Programı (OSEP)”nın kurulmasında ve Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki “ASO Teknik Koleji”nin yapılmasında aktif rol aldı. Çankaya Üniversitesi ile iş makineleri alanında bilgi birikimi olan mühendislerin yetişmesini tesis etmek, üniversite-sanayi işbirliğini iyileştirmek için imzalanan protokol de gene kendi imzasını taşımaktadır. Hasan Basri Bozkurt, evlidir ve iki çocuk babasıydı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal