Hiçbir Seçim Çalışmasına Katılmadan Milletvekili Oldu

24 Haziran seçimlerinde hiçbir seçim çalışmasına katılmayan aday TBMM'de sandalye sahini oldu. Çalışmalara katılmamasını ise 'Seçimde farklı bir mesuliyetim vardı' diye açıkladı.

26.06.2018-20:21 - (Son Güncelleme: 26.06.2018-20:06)

Konya'da, Saadet Partisi kontenjanından Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 2. Sıra milletvekili adayı olan Abdülkadir Karaduman, seçim çalışmalarından yer almadan TBMM’de koltuk sahibi oldu. Şu an Ankara'da olan Abdülkadir Karaduman, ''Seçimde farklı bir mesuliyetim vardı. O mesuliyetimi yerine getirmek için Konya'da bulunamadım'' şeklinde konuştu.

CHP, KONYA'DAN İKİ MİLLETVEKİLİ KAZANDI

CHP, 24 Haziran seçimlerinde Konya'da kesin olmayan sonuçlara göre 122 bin 912 oy alarak adayları Abdüllatif Şener ve Saadet Partisi kontenjanından 2. sırada bulunan Abdülkadir Karaduman'ı TBMM’ye taşıdı.

ŞENER SAHADA OY İSTEDİ, KARADUMAN İSTEMEDİ

CHP'nin Konya’da yürüttüğü seçim çalışmalarına aktif bir şekilde yürüten Abdüllatif Şener, partililerle birlikte vatandaştan oy istedi. Malatya'nın Pütürge ilçesinde hayata gelen İnönü Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu Abdülkadir Karaduman (26) ise seçim faaliyetlerine dahil olmadı.

"SEÇİMDE FARKLI BİR MESULİYETİM VARDI"

Seçim çalışmalarına başka bir görevi olduğu için dahil olmadığını belirten vekil Karaduman, ''Seçimde farklı bir mesuliyetim vardı. O mesuliyetimi yerine getirmek için Konya'da bulunamadım'' şeklinde konuştu. Abdülkadir Karaduman, daha önce yürüttüğü Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevini adaylık süreciyle beraber bıraktığını ve şu an resmi bir görevinin olmadığını açıkladı.

SİYASETE CHP SAFLARINDA MI DEVAM EDECEK?

Milletvekili Abdülkadir Karaduman, yoluna CHP ya da Saadet Partisi milletvekili olarak devam edip, etmeyeceğini dair bir soruya ise şu şekilde cevap verdi:

"İşin özü, ben meseleye ideolojik olarak bakmıyorum. Hak ve adalet ekseni içinde her yerde oluruz. Bu açıdan bir problem bulmuyorum. CHP'den de aday olmamın sebebinin hikmeti buydu. Adaleti üstün tutan bütün kuruluşlarda yer alır, görev yaparız. Bu bizim açımızdan problem oluşturmaz. Meseleye çok ideolojik bakmanın Türkiye'yi getirdiği durumu hep birlikte görüyoruz.''

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal