Heybeliada'daki Pandemi Hastanesi İhtiyaç mı?

Heybeliada Sanatoryum'u'nun Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilmesinin ardından CHP ve malum çevre yeni tartışmaları harladı.

14.09.2020-17:04 - (Son Güncelleme: 14.09.2020-17:24) Heybeliada'daki Pandemi Hastanesi İhtiyaç mı?

İstanbul'a bağlı Heybeliada'da bulunan Sanatoryum'un Diyanet İşleri Başkanlığına verilmesi sosyal medyada manipüle edilmiş, sonrasında çıkan tartışmalar CHP ve işbirlikçileri tarafından ateşlenmişti.

Türkiye'nin ilk pandemi hastanesi olarak bilinen Heybeliada Sanatoryum'u 2005 yılında hizmete kapatılmıştı.

TARTIŞMALARIN TEMEL NEDENİ

Sanatoryum'un devri ile ilgili tartışmanın temel başlıkları şu şekilde.

- Türkiye'nin ilk salgın hastanesi olması

- Tarihi dokunun bozulmaması

- Rant iddiaları

- Ruhban okulunun söz konusu karardan rahatsız olması

Sadece 105 yataklı bir hastane olmasına karşın CHP ve diğer muhalefet partileri, Sanatoryum'un Diyanet'in kullanımına tahsis edilmesine şiddetle karşı çıkıyor.

Bu karşıtlığın en önemli nedeni ise söz konusu binada dini faaliyetler yapılması. Yani CHP ve diğer solcuların bu konuya derinden ilgi duymasının altında din düşmanlığı yatıyor.

Bir diğer konu ise, sağlık alanında yatırımların hız kesmeden devam etmesi ile Türkiye'nin kısa vadede bir pandemi hastanesine ihtiyaç duymaması gerçeği.

RUM ORTODOKS RUHBAN OKULU RAHATSIZ

Söz konusu pandemi hastanesi 1924 yılında bizzat Atatürk'ün emri ile Rum bir vatandaşa ait binaya el konulmasıyla kurulmuştu. 

Diyanet'in bu binayı 'İslami Eğitim Merkezi' olarak kullanmasına karşı çıkılmasının temel sebeplerinden biri de bu olarak gösteriliyor.

Eğer sanatoryum Diyanet tarafından dini amaçlarla kullanılırsa Rum Ortodoks Ruhban Okulu'nun hemen yanında müslüman ritüeller gerçekleşiyor olacak ki bu durum CHP ve diğer muhtelif çevrelerce hoş karşılanmıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal