Heybeliada'daki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

İstanbul Valisi Yerlikaya, Heybeliada'daki orman yangınının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

12.07.2020-20:15 - (Son Güncelleme: 12.07.2020-20:11) Heybeliada'daki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Heybeliada'daki yangına ilişkin, "Yangın 19.45'te kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor." sözlerine yer verdi.

Edinilen bilgiye göre, Heybeliada'da ormanlık alanda henüz belli olmayan sebeple yangın çıktı.

Haber verilmesi üzerine bölgeye Heybeliada ve Anadolu Yakası'ndan çok sayıda itfaiye ekibi, helikopter ve denizden müdahale gemisi sevk edildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangınla ilgili yapmış olduğu açıklamada, "Heybeliada’daki yangına 2 uçak, 5 helikopter, 6 arazöz, 40 personel sevk edildi" dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden Heybeliada’da Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda iki farklı noktada çıkan yangınla ilgili açıklama geldi.

Açıklamada, “Adalar ilçemizde bugün saat 17.07’de Heybeliada Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda iki farklı noktada orman yangını çıkmıştır. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü İtfaiye Teşkilatı, İBB İtfaiye ve Harp Okulu personel ve ekipmanları ile 2 adet helikopterle müdahale edilmektedir. Yangın söndürme çalışmalarına Tarım ve Orman Bakanlığımızca çevre illerden 3 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı sevk edilmiştir. Yangını söndürme çalışmaları devam etmekte olup, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır” denildi.

İstanbul Valiliği, Heybeliada'daki yangınla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını ifade etti.

ADALAR BELEDİYE BAŞKANI GÜL: ATEŞLE OYNUYORUZ

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, ''Bir haftada 3. yangın. Dikkat etmiyoruz. Ateşle oynuyoruz resmen. Çok acı. Deneyimli herkes Heybeliada'ya gelsin. Acil'' açıklamasını yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal