Heybeliada Yangının Sorumlusu Tutuklandı

Heybeliada'daki ormanlık arazilerin kül olmasından sorumlu olduğu belirlenen 3 kişi emniyete sevk edildi. Soruşturma sonrası basın mensuplarının yönelttiği soruya 'yangını siz mi çıkardınız' sorusuyla yanıt veren şüphelilerin tepkisi dikkat çekti.

13.07.2020-13:39 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-14:53)

Dün saat 17.00'dan bu yana Heybeliada’da Çamlık Aşıklar Yolu’nda bulunan ormanlık alanın alev alması Türkiye gündemine kor gibi oturdu.

Olayın ihbarı üzerine yangına havadan ve karadan müdahale eden ekiplerin söndürme işlemleri yaklaşık 2 buçuk saat sürdü. Yangın sonrası 3 kişi gözaltına alınırken, 5 hektarlık alanın yanarak kül olduğu tespit edildi.

Yangından sorumlu olduğu ortaya çıkarılan bir şüpheli ile bir tanık, Büyükada’daki polis merkezindeki işlemlerinin ardından hakim karşısına çıkarıldı.

'HE BEN ÇIKARDIM'

Şüpheli, polis aracına sevk edildiği esnada basın mensuplarına 'ne çekiyorsunuz' diyerek sert çıktı. Soruşturma sonrası basın mensuplarının yönelttiği soruya 'yangını siz mi çıkardınız?' sorusuna yanıt veren şüpheli, 'He he ben çıkardım, nerede ben çıkardım ya' dedi.

YAKLAŞIK 30 SUÇ KAYDI VAR

Gözaltına alınan şüphelinin üzerinen uyuşturucu madde çıktığı belirtilirken, Şahsın; hırsızlık, uyuşturucu, cinsel taciz, yangın ve kasten yaralama gibi suçlardan yaklaşık 30 kaydı olduğu öğrenildi.

CEZA EVİNDEN YENİ ÇIKTI

Öte yandan şüpheli Sedat D.'nin geçtiğimiz nisan ayında hırsızlık yaptığı ve daha sonra hırsızlık yaptığı iş yerini yaktığı gerekçesiyle tutukalndığı belirtildi. Şahsın geçtiğimiz ay cezaevinden çıktığı öğrenilirken, sorgusu tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi. 

Sedat G. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'İstanbul İli Adalar İlçesi Heybeliada Mahallesi Türk Mezarlığı içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait kullanılmayan bir binada saat 16.40 sıralarında yangın çıktığı ve yangının ormanlık alana sıçramadan söndürüldüğü, bu alana yakın mesafede bulunan Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda saat 17.05 sıralarında yeni bir yangın başladığı ve bu yangının sıçraması sonucu saat 19.00 sıralarında Çam Limanı mevkiinde ayrı bir orman yangını daha çıktığının öğrenilmesi üzerine Adalar Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır.

Soruşturma kapsamında yapılan ilk tespitler değerlendirilerek bir kişi gözaltına alınmıştır. Henüz bölgedeki inceleme ve araştırma çalışmaları tamamlanmamış olup yangınların çıkış sebebine ve sorumluların tespitine yönelik çalışmalar aralıksız olarak devam etmektedir.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal