Herkesi İlgilendiren Karar Meclis'te Kabul Edilerek Yasalaştı!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi Meclis'te kabul edildi. Bu şekilde plastik poşetlerin ücretli olması yasallaştı.

30.11.2018-11:15 - (Son Güncelleme: 30.11.2018-11:56)

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi Meclis'te kabul edildi. Bu şekilde plastik poşetlerin ücretli olması yasallaştı. Taban ücretin 25 kuruş olacağı plastik poşetleri ücretsiz verenlere metrekare başına 10 TL ceza verilecek.

Geri kazanım katılım payını ödemediği ortaya çıkanlara katılım payı tutarının yüzde 20 fazlası idari para cezası kesilecek. Depozito uygulanmadan senelik piyasaya sürülen ambalaj için, piyasaya sürenlere ton başına 100 lira, plastik poşetleri ücretsiz verdiği öğrenilen satış noktalarına depo alanı hariç kapalı satış alanının her metrekaresi için 10 lira idari para cezası kesilecek.

Biyolojik çeşitliliği tahrip edenler ile sulak alanlar için karar verilen koruma ve kullanım usul ve esaslarına aykırı davrananlara, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile taşra teşkilatı birimleri tarafından idari yaptırım uygulanacak.

Atıkların kaynağında ayrı bir şekilde biriktirilmesi ve toplanması için sıfır atık yönetim sistemini kuran ve uygulayan belediyelere, il özel idarelerine, kurum, kuruluş ve işletmelere teşvik sağlanacak.

GERİ KAZANIM KATILIM PAYI TAHSİL EDİLECEK

Plastik alışveriş torbaları için satış noktalarından 15 kuruş, lastik, akümülatör, piller ve araç bataryaları, otomotiv pilleri, madeni yağ, bitkisel yağ, elektrikli ve elektronik eşya (televizyon, küçük ev aletleri, buzdolabı ve soğutucular gibi beyaz eşyalar) piyasaya sürenlerden, ithalatçılardan hesaplanan miktarlarda geri kazanım katılım payı tahsil edilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal