Herkes Bunu Bekliyordu, 3 Yıl Ertelendi

Tüzel kişiliği kaldırılan köylerde emlak vergisi, vergi, harç ve katılım paylarının alınacak tarihi değiştirildi.

24.11.2017-11:25 - (Son Güncelleme: 24.11.2017-13:54) Herkes Bunu Bekliyordu, 3 Yıl Ertelendi
Kamuoyunda "torba tasarı" olarak tanımlanan Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın bütün maddeleri onay gördü ama daha önce verilen karar dolayısıyla tasarının tümü kabul edilemedi.
Tüzel kişiliği kaldırılan köylerde emlak Vergisi Kanunu'na göre alınması gereken emlak vergisi ile Belediye Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarının alınması, 31 Aralık 2017'den 31 Aralık 2020 tarihine ertelendi.
TBMM Genel Kurulu'nda onay gören maddelere göre, finansal kiralama ve finansman şirketleri tarafından, doğmuş veya doğması beklenen zararlarını karşılamak için ayrılan karşılıkların tümü, ayrıldıkları senede kurumlar vergisi matrahının tespitinde gider olarak kabul edilecek.

Kitle fonlaması suretiyle halktan para toplanması, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından faaliyet izni verilen kitle fonlama platformları aracılığıyla yapılacak ve kanunun izahname ya da ihraç belgesi hazırlama yükümlüğüne yönelik hükümlerine tabi tutulmayacak.

Halka açık ortaklıklarda payları borsada işlem gören ortaklıklar ile kitle fonlaması suretiyle halktan para alan ortaklıklar hariç olmak üzere pay sahibi sayısı 500'ü aşan anonim ortaklıkların payları halka arz olunmuş sayılacak.
Sermaye piyasası kurumlarına, kitle fonlanmasına aracılık eden ve elektronik alanda hizmet veren Kitle Fonlama Platformları ekleniyor.

Kitle fonlama platformlarının kurulabilmesi ve faaliyete başlaması amacıyla SPK'dan izin istenecek. Bu platformların kuruluşlarına, ortaklarına, pay devirlerine, çalışanlarına, her bir fon sağlayıcısı tarafından yatırılabilecek veya proje sahipleri ile girişim şirketleri tarafından toplanabilecek paranın azami miktarına ve faaliyetleri esnasında uymaları gereken diğer ilke ve esaslar ile toplanan fonların ilan edilen amacına uygun olarak kullanıldığının kontrolü ve denetimine yönelik esaslar, SPK tarafından hesaplanacak.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal