Hemşirenin 'Tacizci' İsyanı

Erzurum'da bir hastanede çalışan hemşire Rabia Karakaya, iddiaya göre aynı hastanede çalışan hasta bakıcı tarafından cinsel tacize uğruyor. Bütün şikayetlere rağmen zanlının durmadığını da belirten hemşire Karaya, destek çağrısında bulunuyor.

27.08.2020-16:23 - (Son Güncelleme: 27.08.2020-16:08) Hemşirenin 'Tacizci' İsyanı

Rabia Karakaya 2014 senesinde Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde çalışmaya başladı.

Çalıştığı klinikte tacizci hasta bakıcı B.Y. ile tanıştı.

İfadeye göre, B.Y. genç kıza, arkadaşlık teklif etti fakat Karakaya bu teklifi reddetti. Sonrasında görev aldığı kliniği değiştirdi.

Fakat B.Y. mayıs ayından itibaren Rabia Karakaya'ya cinsel taciz uygulamaya başladı.

Rabia Karakaya savcılık ve emniyete şikayetçi oldu. Hastane idaresi de olayla alakalı idari soruşturma başlattı.

B.Y bütün bu şikayetlere rağmen taciz teşebbüslerine devam edince Karakaya sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla destek istedi.

Karakaya, 'Sesimi duyurmak' istiyorum diyerek şu paylaşımda bulundu:

'Altı yıldır sağlık çalışanıyım ve tek başına ayakları üzerinde duran bir kadınım. Hasta bakıcı B.Y. ile işe başladığım 2014 yılında aynı klinikte çalıştım ve bana arkadaşlık teklifinde bulundu. Kabul etmedim ve durumdan huzursuz olduğum için kliniğimi değiştirdim.

Kendisini reddettiğim B.Y, bana mesaj ve müstehcen videolar gönderiyor. Benimle birlikte olmak istediğini belirterek, her gece resmime bakıp uyuduğunu ve evime gelip benimle birlikte olacağı yönünde mesajlar atıyor. Sesimi duyurmak istiyorum.

Emniyete ve savcılığa şikayette bulundum. Uzaklaştırma ve koruma kararı çıkarmak için talepte bulundum. Adli süreç için savcılık tarafından istenilen delilleri ve belgeleri sundum. Aynı zamanda idare soruşturma açılması açısından hastane idaresiyle durumu paylaştım. Ama sapığı durduramadım. Ne olur bana yardım edin'

Rabia Karakaya'nın paylaşımına oldukça sosyal medya kullanıcısı destek mesajı paylaştı.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü de resmi internet sayfası üzerinden konuya ilişkin açıklama yaparak, 'Sosyal medyaya ve basına yansıyan taciz olayına ilişkin her türlü tedbir, olayın başlangıcından bugüne kadar alınmıştır ve süreç devam etmektedir' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal