Hem Çalışıp Hem Okuyanlara Güzel Haber! KDK'ye Başvurdu, Nöbeti Eğitimine Göre Düzenlendi

Kamu Denetçiliği Kurumu, aynı zamanda üniversite eğitimine devam edebilmek için iş yerindeki nöbetlerinin düzenlenmesi yönündeki talepleri değerlendirerek sağlık çalışanının sıkıntısını çözüme kavuşturdu.

27.04.2019-14:41 - (Son Güncelleme: 27.04.2019-21:55)

Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK) girişimiyle, aynı zamanda üniversite eğitimine devam etmek için iş yerindeki nöbetlerinin düzenlenmesini tyalep eden sağlık personellerinin sıkıntısına çare oldu.

KDK trafından yapılan açıklamaya göre, Çanakkale'de ilçe hastanesinde görevli sağlık personeli, bir üniversitenin ziraat fakültesini kazanması üzerine eğitimini sürdürmek için kurum amirinden nöbetlerinin düzenlenmesini talep etti. Okulun ilk senesinde nöbeti derslerine göre düzenlenen ve bu süreçteki eğitimini başarılı bir şekildetamamlayan sağlık personeli, üniversitenin ikinci yılında da benzer istekte bulundu fakat  hastane yönetiminden olumlu bir karşılık alamadı.

HASTANE YÖNETİMİ NAKİL ÖNERDİ

Hastane yönetimi, personele şehir merkezinden uzakta bir sağlık tesisine naklini isterse nöbetlerinin istediği şekilde düzenleneceğini belirtti. Sağlık personeli, hem evine hem okula çok uzak olacağını dile getirerek, nakil önerisini kabul etmedi. Hastane yönetimi nöbet saatlerinde değişikliğe gitmeyince, sağlık personeli üniversitedeki güz dönemi derslerinden kaldı.

KDK DEVREYE GİRDİ, SORUN ÇÖZÜLDÜ

Sağlık çalışanı meydana gelen bu sorunu üzerine üniversiteyi bitirebilmek için eğitimine sıkıntı çıkarmayacak şekilde nöbet saatlerinin ayarlanması için KDK'ye başvurdu. Vatandaşların ücretsiz avukatlığını yapan KDK, hastane yönetimi ve kurum amiriyle görüşerek sağlık çalışanının bir sene daha kaybetmemesi için nöbet çizelgesi eğitimine göre değiştirilmesini sağladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal