Hedefi Turist Olan Çete Yakalandı!

İstanbul'da camilerde namaz kılan ya da alışveriş yapan turistlerin cep telefonlarını ve cüzdanlarını çalan çete yakalanarak cezaevine gönderildi.

22.10.2019-18:08 - (Son Güncelleme: 22.10.2019-17:56)

Beyoğlu'nda bulunan Miniatürk Müzesinde önceki gün gerçekleşen olayda turistlik amaçlı gezmeye gelen Suriye uyruklu Ghuosan K. ve eşinin yanına gelen 4 kişi fotoğraf çektirme bahanesiyle turistleri oyalayarak bebek arabasında asılı duran çantayı çaldı.

Ancak hırsızlığın erken anlaşılması üzerine 5 şüpheli güvenlik güçleri tarafından tutuklandı.

CAMİİ'DE DE HIRSIZLIK YAPTILAR

Polis karakoluna götürülen çetenin üzerinden çıkan bir telefonun, geçen Mayıs ayında Azerbaycan'lı turist Lale A.'dan Süleymaniye camiinde namaz kılarken çalınan telefon olduğunun anlaşılması üzerine soruşturma derinleştirildi.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlileri tarafından yapılan soruşturmada şüphelilerin benzer yöntemlerle çok sayıda hırsızlık yaptıklarını öğrenildi. Bu kişilere yardım ettiği anlaşılan bir kişinin yakalanmasıyla gözaltı sayısı 6'ya yükseldi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Poliste yapılan gözaltıların ardından adliyeye götürülen şüphelilerden Gülcan K.(18), Gülcan K.(22), Haydar Can K.(27) Seval A.(26), Emine T.(39) tutuklanarak cezaevine yerleştirildi. Yaşı küçük şüpheli B.T. ise serbest bırakıldı.


Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal