HDP'nin Topladığı Kurban Derileri ve Yardımları PKK'ya Gitmiş

Kars’ta Belediye Eş Başkanı Şevin Alaca ve İl Başkanı Cengiz Anli'nin da aralarında bulunduğu 16 HDP’li yöneticinin tutuklandığı PKK/KCK soruşturmasının ayrıntıları gelmeye devam ediyor.

21.10.2020-11:46 - (Son Güncelleme: 21.10.2020-18:14) HDP'nin Topladığı Kurban Derileri ve Yardımları PKK'ya Gitmiş

Şüphelilerin, bağış adı altında toplanan paraların yanı sıra kurban ve fitre derilerini de örgüte  maddi destek sağlamak için kullandıkları ortaya çıktı.

HDP'li İl Başkanı Cengiz Anlı ile ilgili soruşturmada dikkat çeken detaylarda yer aldı. Cengiz  Anli, ramazan ayında topladığı fitre paralarını, örgüt suçundan cezaevinden yatanlara yolladığı iddianamede yer aldı.

Ayrıca Kars kırsalında etkisiz hale getirilen örgüt mensuplarının ailelerinin, cenazeyi alma konusunda her seferinde Cengiz Anli'yi arayarak iletişim kurduğu tespit edildi. Nisan ayında etkisiz hale getirilen MLKP üyesi Sinan Güneş isimli örgüt mensubunun cenazesinin teslim alınması ile ilgili de Anli'nin telefon görüşmeleri yaptığı belirlendi. Dikkat çeken başka bir detay 8 Şubat'ta güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada etkisiz hale getirilen Ömer Oran isimli teröristten ele geçirilen belgelerde de Anlı'nin isim ve telefon bilgilerinin bulunduğu tespit edildi. 

CENGİZ ANLI PKK FİNANSÖRÜ

Kars Digor HDP Belediye Encümeni Hamit Taşdelen'in, PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'ye maddi destek sağlamak amacıyla kurban derisini HDP'ye bağışladığı ortaya çıkarılmıştı. Ayrıca Taşdelen'in, Kağızman ilçesi Çemçe bölgesindeki silahlı örgüt mensuplarıyla irtibatlı olduğu ve örgüt mensuplarına yiyecek gıda, lojistik malzemeler götürdüğü yönünde hakkında iddiaların ortaya çıktığı olduğu biliniyor.

PKK ve HDP'nin Kovid-19 salgını kapsamında koordineli olarak topladığı yardım paralarına ilişkin Kars Belediyesi'ndeki kayıtların yok edildiği de ortaya çıktı. Kars Belediyesi Başkan Yardımcısı Muzazer Çağrıtekinci ile belediyede bilgi işlem biriminde çalışan Ersin G.'nin görüşme kayıtları da dosyada yer aldı.  Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Çağrıtekinci ile belediye personeli arasında geçen görüşmeye göre, Ersin G, yurt dışından yapılan yardım ve bağış maillerini sistem üzerinden sildi. Bunun üzerine Ersin G.'nin bilgisayarının incelemeye alındığı belirtilirken, hakkında belediye tarafından disiplin süreci olduğu bilinmektedir.

ÜNİVERSİTEDEN  PKK TERÖR ÖRGÜTÜNE  ELEMAN AKIŞI

2014 yerel seçimlerinde, Kars ve ilçelerinde belediye başkanları, belediye encümeni ve il genel meclis üyelerinin PKK terör örgütü tarafından belirlendiği bilgisi de soruşturma dosyasında yer aldı.

Şüphelilerden HDP Kağızman üyesi Hazal Ağdeve'nin de örgüt mensupları tarafından belirlenen isimlerden olduğu, buna ilişkin hakkında ifade olduğu kaydedildi. Tutuklu Ağdeve'nin, Kağızman ilçesi Çemçe bölgesinde bulunan örgüt mensuplarının talimatlarını alarak, üniversite öğrencilerine aktardığı ve öğrencilerden örgüte eleman sağladığı bilgiside yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal