HDP'nin Kirli Oyunu! Seçmen Göçü İstanbul'u Nasıl Etkiledi?

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin usulsüzlükleri gündemden düşmüyor. Alınan yeni bilgilere göre doğu ve güney doğudaki seçmenlerin İstanbul'a taşınarak, İstanbul'un CHP'ye kazandırılmaya çalışıldığı tespit edildi.

05.04.2019-12:46 - (Son Güncelleme: 05.04.2019-12:34) HDP'nin Kirli Oyunu! Seçmen Göçü İstanbul'u Nasıl Etkiledi?

CHP'nin sandıkta yaptığı usulsüzlükler gündemde iken birbirinden çarpıcı bilgiler meydana çıkmaya başladı. Doğu ve Güneydoğu'daki kentlerden son 1 sene içerisinde 585 bin kişinin başka kentlere taşındığı meydana çıktı.

Haber 7'nin haberine göre bundan yalnızca 1 sene önce seçmen sayısında 207 bin artış kaydedilirken 11 kentte 31 Mart seçimlerinde 585 bin seçmenin azalmış olması, İstanbul ve Ankara gibi kentlerde oy kullandırmak için birilerinin nüfus kayıtlarını taşıdığını ifade ediyor. İstanbul'da 2018 senesinde seçmen sayısı 10 milyon 559 bin olarak kayıtlara geçmişti. Memleketlerindeki muhtarlara destek vermek için İstanbul'dan 200 bine yakın vatandaş nüfusunu taşımasına karşın 31 Mart seçimlerinde İstanbul'daki seçmen sayısı 10 milyon 571 bine çıkması dikkatlerden kaçmadı.

AK PARTİ'Yİ SEÇMEN GÖÇÜ YAKTI

Yerel seçimler, birçok şehirde kıran kırana geçti. AK Parti ile CHP arasında büyük yarışın olduğu İstanbul seçim sonuçlarında, dondurulan 91 bin seçmen ile özellikle muhtarlık seçimleri için memleketlerine giden 100 binin üstünde seçmenin de etkili olduğu tespit edildi.

Yüksek Seçim Kurulu, seçmen kayıtları ile alakalı güncellemeleri yaptığı dönemde, seçmen kütüklerine yapılan itirazları soruşturmuş, toplam 91 bin 93 seçmenin kaydının dondurulması kararına varmıştı. Bu seçmenlerin büyük kısmının, seçmen kütükleri ile alakalı itiraz süresini geçiren ve seçmen kaydını mevzuata uygun olmayan biçimde başka yere taşımak isteyenlerden oluştuğu kaydedilmişti.

91 bin seçmenin büyük bölümünün İstanbul seçmeni olduğunu söyleyen AK Parti kurmayları, ayrıca bu seçimlerde, başta muhtar adayları olmak üzere, akrabasına-tanıdığına oy vermek için İstanbul’dan memleketlerine giden seçmenlerin büyük kısmının AK Partili seçmenlerden meydana geldiğini düşündüklerini söyledi. 31 Mart seçimlerinde İstanbul’dan bu amaçla memleketlerine giden seçmen sayısının 100 binin üstünde olduğu bildirildi. İstanbul’da sandığa gitmeyen bir milyon 700 binin üstünde de seçmen var.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal