HDP’li Vekillerden Polise Hakaret!

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’e destek için Halkların Demokrat Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bölge milletvekilleriyle beraber Kars’a gitti.

29.09.2020-17:28 - (Son Güncelleme: 29.09.2020-17:15)
Geçen günlerde Ankara Başsavcılığı’nca Kobani hadiselerinden dolayı yakalanan HDP’li Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’e destek adına Kars’a giden HDP’li vekil, kendisini uyaran polis memuruna, ‘terbiyesiz’ ifadesini kullanarak hakaret ederken, meclis mensubu da ayrı bir görevli polis memuruna ’sicil söyle bana yasağı da anlat’ ifadeleriyle çıkıştı.

Iğdır'dan karayoluyla Kars’a giden Buldan, ilk olarak partisini ziyaret etti. Sonrasında da Belediye Başkanlığı’na doğru hareket ederek HDP İl Başkanlığı önünde yer alan caddeye çıktı. Caddede güvenlik tedbirleri alan emniyet güçleri, kalabalığı Kars Valiliği’nin getirmiş olduğu sınırlamalar ile ilgili uyardı.

Buldan ile yanındakilerden bazıları yürüyerek belediye binasına gitmeleri için emniyet güçleri destek verdi. Fakat HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, kendisini uyaran emniyet memuruna, 'Ben milletvekiliyim, terbiyesiz. Terbiyesizliğin de bu kadarı olmaz' ifadelerini kullanırken, başka bir HDP’li de 'kaç kişi geçiyorsunuz' şeklinde uyarı yapan polis memuruna, 'Buradan geçmek yasak mı? Nasıl yasak! Sicili söyle sen, bana yasağı da anlat, bana yasağın sebebini söyle, nasıl yasak mesela benim önümü kesiyorsun. İnsanların buradan geçmesi nasıl yasak, gel gel sicili söyle' diye konuştu.

O dakikaların her anı kameralara kaydedildi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile yanındakiler ardından emniyet tedbirleri altında yürüyerek Metin Sözen Caddesi’ndeki Belediye Başkanlığı Hizmet Binası’na gittiler.

Buldan ile yanındakiler orada bir müddet belediye başkan yardımcılarıyla müzakere ettikten sonra ayrıldılar.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal