HDP'li Vekiller Tutuklu Vekile Destek Vermek İçin Açlık Grevine Başladı

HDP Şırnak milletvekilleri Nuran İmir, Hasan Özgüneş ve Hüseyin Kaçmaz, cezaevinde olan Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek vermek için 3 günlük açlık grevine başladı.

04.12.2018-13:31 - (Son Güncelleme: 04.12.2018-13:26) HDP'li Vekiller Tutuklu Vekile Destek Vermek İçin Açlık Grevine Başladı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak milletvekilleri Nuran İmir, Hasan Özgüneş ve Hüseyin Kaçmaz; partilerinin cezaevinde olan Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek için 3 günlük açlık grevine başladıklarını ifade etti.

HDP Şırnak milletvekilleri Nuran İmir, Hasan Özgüneş ve Hüseyin Kaçmaz parti binasında yaptıkları basın açıklaması ile 31 Ocak'tan beri tutuklu olan ve 8 Kasım'da süresiz açlık grevine başlayan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek vermek için 3 günlük açlık grevi başlattıklarını bildirdi.

Hüseyin Kaçmaz, Leyla Güven'in 27 günden beri açlık grevinde olduğunu söyleyerek, "Leyla Güven, Hakkari halkının seçilen bir üyesi olarak halen haksız ve hukuksuz bir biçimde cezaevinde. Fakat bu haksız ve hukuksuz tutuklamaya karşı kendisi için herhangi bir isteği yoktur. Bugün burada hepimizin olmasının nedeni de bu duruma destek vermektir. Leyla Güven vekilimizin isteği isteğimizdir. Bu devlette insanların, gençlerin ölmeyeceği, insanların huzurla yaşayabileceği, çocukların gülümseyerek gökyüzüne bakabileceği bir yarının umudu için bugün biz de sayın Leyla Güven'e destek için 3 günlük açlık grevine başlayacağız" dedi.

Açıklamaların sonrasında HDP Şırnak milletvekilleri Nuran İmir, Hasan Özgüneş ve Hüseyin Kaçmaz; Leyla Güven'in fotoğrafının olduğu pankart önünde açlık grevine başladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal